HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar rekoru; 70 cm

İstanbul'da son 28 yılın en yüksek kar kalınlığı ölçüldü. Çatalca'nın köylerinde kar kalınlığı 70 cm'ye ulaştı. Kentte 1987 yılının mart ayında 63 santimetre kar kalınlığı ölçülmüştü.

İstanbul'da kar rekoru; 70 cm

İSTANBUL,(DHA) - İstanbul'da salı gününden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle son 28 yılın en fazla kar kalınlığı ölçüldü. Çatalca'nın köylerinde kar kalınlığı 70 cm'ye ulaştı. Mahmutbey-Hadımköy bölgesinde ise kar kalınlığı yer yer 75 cm'e ulaştı.

**5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Çilesini unutup, bir de böyle bakın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), salı gününden bu yana etkili olan kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı. İstanbul'da etkili olan şiddetli kar yağışı gece boyu tipi şekelinde devam ettiği belirtilen açıklamada, TEM otoyolu Büyükçekmece-Mahmutbey arasında zincirsiz TIR’ların yolda kalması nedeniyle otoyol geçici süre ile trafiğe kapandığı belirtildi. İBB, Karayollarının kontrolündeki bölgeye takviye olarak kar küreme araçları, itfaiye araçları ve çok sayıda vinç gönderdiği ve bariyerleri keserek ters istikametten bölgeye ulaşan ekipler TIR’ları çekerek yolun trafiğe açılmasını sağladığı ifade edildi. Vinçlerin yanı sıra Koca Yusuf, Hızır Güç Doğal afet itfaiye araçlarıçok sayıda TIR'ı çekerek yolların açılmasına destek verdi. Açıklamada yarıca TIR’ların içinde uyuyan sürücülerin Zabıta ekipleri tarafından anons yapılarak uyandırıldığı ve TEM Mahmutbey-Hadımköy gişeler arası her iki yönde trafik kontrollü olarak sağlandığı belirtildi. Bölgede kar kalınlığının ise yer yer 75 cm ölçüldüğü ifade edildi.

İLÇELERDE KAR KALINLIKLARI - 28 yılın rekoru kırıldı

Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos50- 70 cm

Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy,

Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu:35- 70 cm

Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 30-50 cm

Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz:20-33cm

Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar:20-32 cm

Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya:12-21 cm

THY İÇ SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI
Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamaya göre, iç sefer uçuşlarının tamamının karşılıklı olarak yeniden başladığı duyuruldu.

KAR ESARETİ BİTMEDİ

Aralıklı kar yağışlarının öğleden sonraya kadar devam edeceği İstanbul'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Acil Durum Yönetim Merkezi'nden alınan bilgiler göre, TEM otoyolu iki noktada trafiğe kapalı, açık olan kent içi trafiği ağır işliyor; iç hat deniz otobüsü seferleri iptal edildi, hava trafiği ise iptal edilen uçuşlara rağmen sürdürülüyor.

İstanbul, parçalı ve çok bulutlu bir gün geçiriyor İstanbul'da öğleden sonraya kadar aralıklı kar yağışları bekleniyor. AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nden alınan bilgiler göre TEM otoyolu Mahmutbey - Ispartakule arası (Edirne istikameti) ve Çatalca - Hadımköy arası (İstanbul istikameti) hava muhalefeti ve yolda bırakılan araçlar nedeniyle trafiğe kapalı, şehir içi ana arterler açık olmakla birlikte trafik ağır işliyor.

İç hat ve şehirlerarası bazı deniz otobüsü seferleri iptal edildi, Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri gecikmeli olarak yapılıyor.

THY'nin birçok seferini iptal ettiği Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar kar temizliği ile sürdürülürken 22 seferin iptal edildiği Sabiha Gökçen Havalimanı ise uçuşlara açık durumda bulunuyor. Kentte raylı sistemlerle ulaşım sağlanabiliyor.

İstanbul'da kar yağışı sona eriyor

İstanbul'da aralıklarla devam eden kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren etkisi azaltarak kesileceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 16 Şubat Pazartesi akşam saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış, 17 Şubat Salı itibarıyla kar olarak görüldü.

Kentte yaklaşık üç gündür günlük yaşamı olumsuz etkileyen ve aralıklarla yer yer kuvvetlenerek devam eden kar yağışı, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini azaltarak kesilecek.

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde şehir merkezinde kısa süreli karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar görülecek.

Gece en düşük eksi 1 olan, gün içerisinde de 4 dereye yükselmesi beklenen sıcaklık, gece şehir merkezinde 1 derecenin altında seyretmeyecek.

İstanbul'da hafta sonunda yağış beklenmezken, sıcaklıklar artarak mevsim normallerine çıkacak.

İDO'dan sefer iptalleri

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) internet sitesindeki duyuruya göre, Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy hattı tarifeli iç hat seferlerinin Kadıköy ayağı, yoğun akıntı nedeniyle yapılamıyor.

Ayrıca 13.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 14.30 Yalova-Kartal, 15.00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu-Bursa, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler