HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar sürprizi

İstanbul'da kar yağışı önce Anadolu ardından da Avrupa yakasında etkili olmaya başladı. Bu arada TEM bağlantı yolu Aydınlı mevkii Pendik istikameti, sel suyu nedeniyle ulaşıma kesildi.

Meteorolojiden ise bazı iller için yoğun kar yağışı uyarısı var. Saat 14:00'den sonra kar yağışı Avrupa yakasında da etkili olmaya başladı. Yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirtti.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bazı bölgelerinde kar yağışı başladı. İstanbul Anadolu yakasındaki kar yağışı ise özellikle kentin doğusundaki ilçelerde etkisini gösterdi. Pendik Kaynarca'daki kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Sel İstanbul'da yol kapattı

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Pendik istikametine gidiş TEM bağlantı yolunu saat 15.00' sıralarında, sel bastı. Aydınlı mevkiindeki baskın nedeniyleyol ulaşıma kapandı.Yolda seyir halinde olan araçlar selin getirdiği çamura saplandı, sürücüler araçlarını çamurdan kurtarmada zorlandı. Sel baskını nedeniyle Pendik yönüne doğru ulaşım tamamen kapandı. Trafik polisleri bu yolu kullanmak isteyen araçları Aydınlı Sapağı'ndan Aydınlı'ya doğru yönlendirdi.

Balıkesir-İstanbul karayolu ulaşıma kapandı

Balıkesir'i Bursa ve İstanbul'a bağlayan karayolunda, yoğun kar yağışı ve iki TIR'ın kayması nedeniyle ulaşım durdu.

Balıkesir'i Edremit Körfezi, Bigadiç, Savaştepe ve Soma'ya bağlayan karayollarında da yine kayan araçlar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Ayrıca Gönen ile Manyas ilçeleri arasındaki yol da yoğun kar yağışı dolayısıyla ulaşıma kapalı bulunuyor.

İSTANBUL'DA KAR BAŞLADI

İstanbul'da yola çıkan sürücüler kar sürprizi ile karşılaştı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışın, Beylikdüzü'nde kar yağışına döndüğü görüldü. Beylikdüzü - Büyükçekmece arasında etkili olan kar yağışı, tipi şeklinde etkisi gösterdi. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği belirtildi.

Yağışlı sistemin etkisinde kalacak olan ülkemizde hava durumunun şu şekilde olması bekleniyor.

ANADOLU YAKASI'NDA KAR

İstanbul Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde kar yağışı etkili oluyor. Kar özellikle kentin doğusundaki ilçelerde etkisini gösterdi. Pendik Kaynarca'daki kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

13 Ocak 2015 Salı

Ege, Batı Akdeniz, Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Bugün görülecek yağışların Marmara'nın güney ve doğusu ile Kıyı Ege, Batı Akdeniz'de kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 mm), Salı günü ise Antalya'nın batı kesimleri, Muğla'nın doğusu ve Burdur çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor.

Vatandaşlar yağışta zor anlar yaşadı

UÇAKLAR İNEMEDİ

İstanbul’u sabahın erken saatlerinden itibaren etkisi altına alan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na inemeyen 14 ucak Ankara Esenboğa Havalimanı’na, saat 08.55’de Atatürk Havalimanı’na inmesi gereken THY’nin TK-793 sefer sayılı Tel-Aviv- İstanbul uçağı da Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirildi. Atatürk Havalimanı’ndaki her iki pistin de iniş ve kalkışlarda ayrı ayrı kullanılması sonucu uçaklarda gecikme ve iptal yaşanmadı.

Sabiha Gökçen Havaalanı’na inemeyen Pegasus Hava Yolları’na ait Hatay, Antalya, İzmir ve Gaziantep’ten gelen 4 uçak da Bursa Yenişehir Havaalanı’na iniş yaptı. Fırtına nedeniyle Yenişehir Havaalanı’na inen uçakların, fırtına etkisini kaybettikten sonra İstanbul’a hareket etmeleri bekleniyor.

Bu arada, Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapan uçakların pistte biriken yağmur sularını motorların gücüyle püskürtmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

**İstanbul'da bu sabah, gündüz gece gibi oldu. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

**

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA SUYUN RENGİ DEĞİŞTİ

Çanakkale'de devam eden sağanak nedeniyle Çanakkale Boğazı'nın bir bölümünde renk değişikliği görüldü.

Yağış yüzünden özellikle il merkezinin yüksek kesimlerinden gelen çamurlu sular, Sarıçay ile kanallar vasıtasıyla boğaza ve yat limanı bölgesine aktı.

Çamurlu sular, boğazın bazı bölümlerinin rengini değiştirdi.

ANTALYA İÇİN SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI

Antalya ve ilçelerinde kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısında bulunuldu.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren yağışların kuvvetli, zaman zaman çok kuvvetli şekilde etkili olacağı belirtildi.

Yarın ise yağışların Antalya şehir merkezi ile batı ilçelerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli olmasının beklendiği bildirilen açıklamada, rüzgarın ise bu akşamdan itibaren güneydoğu yönünden fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği vurgulandı.

Açıklamada, şiddetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği sel, ani su baskını, hortum, soba zehirlenmesi, çatı uçması ve ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Öte yandan denizlerde Kaş ve Mersin'in Anamur ilçesi arasında fırtına beklendiği, fırtınanın çarşamba sabahı etkisini kaybedeceği kaydedildi.

EGE'DE 'ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ' UYARISI

İzmir, Aydın'ın kuzey, kıyı ilçeleri ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde "çok kuvvetli yağış" bekleniyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olduğu bölgede, akşam saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile Manisa'nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yoğun kar görülecek.

Yağışlar, bölge genelinde kuvvetli, Çanakkale il geneli, Aydın ve İzmir'in kuzey ve kıyı ilçeleri ile Manisa ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli olacak. Bu nedenle yaşanabilecek su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın güney yönlerden fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek karbonmonoksit zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı da hazırlıklı olunmalı.

TEKİRDAĞ’DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da sabahın erken saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerine doğru yerini kara bıraktı. Havanın soğumasıyla etkisini arttıran kar yağışı şehir merkezinde etkili oldu. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığınarak korunmaya çalıştı.

Tekirdağ'da yollarda meydana gelecek olumsuz durumlara karşı ise, Karayolları 18. Şubesi ekipleri çalışmalara başladı. Karayolları 18. Şubesi'nden yapılan açıklamada, ekiplerin kar yağışının başlamasından itibaren göreve başladığı Malkara, Hayrabolu, Saray ve Şarköy yollarında tuzlama çalışmalarının yapıldığı belirtildi. Kar küreme araçlarının da görev aldığı ifade edilirken, zincirsiz araçların geçişine izin verilmeyeceği ve yolların trafiğe açık olduğu bildirildi.

KARACABEY’DE DE AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Marmara Bölgesi’nde etkili olan ve hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan şiddetli lodos, Bursa’nın Karacabey İlçesi Ovaesemen Köyü’ndeki 5 ağacı devirdi. Lodos yüzünden bazı binaların çatıları hasar görürken elektrik telleri koptu.

7 KÖY YOLU KAPANDI

Gemlik İlçesi’ne 8 kilometre uzaklıktaki Keten Çukur mevkisinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle Katırlı, Hamidiye, Şükrüye, Fındıcak ve Fevziye ile Gürsu’ya bağlı Ericek ve Dışkaya köylerinin yolu kapandı. Yolun ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler