HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar tatili!

Kar yağışı nedeniyle İstanbul'da okullar bir gün tatil edildi...

İstanbul'da kar tatili!

Türkiye'nin bir çok ilinde kar yağışı nedeniyle bugün (ve yarın) okullar tatil edildi.

Son açıklama ise İstanbul Valiliği'nden geldi.

Valilik, kar yağışı nedeniyle ana okulları, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

[

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/kar-yuzunu-gosterdi-turkiyeden-kar-manzaralari/11236/1213882/)

**

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının kesintilerle devam ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Meteorolojik tahminler doğrultusunda şehrimizde görülen zaman zaman etkili kar yağışının halen kesintilerle birlikte devam ettiği ve bu gece görülecek etkili don ve buzlanma sebebiyle 8 Ocak 2013 Salı günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür.''

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı aktarıldı.

BURSA
Yoğun kar yağışının devam ettiği Bursa'da Büyükorhan ve Orhaneli ilçelerinin ardından, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar yarın (salı) için tatil edildi. Valilik'ten yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ve hamileler de yarın izinli sayılacak. Valilik, diğer ilçelerdeki durumun kaymakamlıklar tarafından değerlendirileceğini belirtti.

SİVAS
Sivas'ta kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeni kent merkezi ile Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş ve Zara ilçelerinde okullarda eğitime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Koyulhisar İlçesi'nde ise yarın sadece taşımalı eğitime ara verilecek.

GÜMÜŞHANE VE BAYBURT
Kar yağışının devam ettiği Bayburt'ta ve Gümüşhane il merkezi ile Torul, Kelkit, Kürtün ve Köse ilçelerindeki okullarda eğitime yarın ara verilecek, Şiran ilçesinde de yarın taşımalı eğitim yapılmayacak.

MALATYA
Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Darende, Pütürge, Doğanyol ilçelerinde okulların tamamı; Arapgir, Yeşilyurt ve Akçadağ'da ise köy okullarında eğitime yarın bir gün ara verildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle 229 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle Darende, Pütürge, Doğanyol ilçelerinde okulların tamamı, Arapgir, Yeşilyurt ve Akçadağ'da ise köy okullarında eğitime yarın bir gün ara verildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla da kent merkezi ve merkeze bağlı köylerde, yarın okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan hamileler ile kronik hastalar ile engelli personelin de bir günlük idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

SAMSUN VE ORDU
Samsun'da ve Ordu'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu, bazı ilçelerde okulların yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Samsun'un Salıpazarı İlçesi'nde bütün okulların, Canik İlçesi'nde ise 25 köy okulu ile Ordu'nun Çaybaşı, Çatalpınar, Çamaş, Gölköy, Korgan, Kabadüz, Kabataş ilçelerinde yarın için 1 gün tatil edildi. Ordu'nun Akkuş, Mesudiye, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde ise okullar 2 gün süreyle tatil.

Bu arada Samsun Canik İlçesi'nde bazı köy okullarında görev yapan öğretmenler bu akşam dönüşte servis araçları yolda kalınca zor anlar yaşadı.

Ordu'nun Ünye, Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde 10 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin çalıştığı belirtildi.
BİNGÖL VE KARLIOVA
Yoğun kar yağışının sürdüğü Bingöl ve Karlıova ilçelerinde okullardaki tatil uzatıldı. Bingöl Valiliği, kent merkezi ve Karlıova İlçesinde okullardaki eğitime yarında ara verildiğini açıkladı.

SUŞEHRİ VE AKINCILAR
Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde kar yağışının aralıksız devam etmesi nedeni ile yarın ilçe genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Akıncılar İlçesi'nde de kar yağışı nedeni ile taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildiği duyuruldu. Her iki ilçede kar kalınlığının yer yer yarım metreyi geçtiği belirtildi.

TUNCELİ
Tunceli’de yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik, Mazgirt İlçesi ve bağlı köylerinde 3 gün, Pülümür İlçesi ve bağlı köylerinde 1 gün, Tunceli merkez ve diğer ilçeler ile bağlı köylerde 2 gün okulların tatil edildiğini duyurdu.

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ, VARTO VE KARS
Erzincan Üniversitesi, Muş'un Varto İlçesi ile Kars'ta tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullar 2 gün süreyle tatil oldu.

AĞRI
Ağrı kent merkezi Tutak ve Hamur ilçe merkezleri hariç köylerdeki YİBO'larda 2 gün, Eleşkirt ilçe merkezi ile tüm köy okullarında ise eğitim- öğretime bir gün süre ile ara verildi.

HAKKARİ
Hakkari’de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 132 köy ile 375 mezranın yolu ulaşıma kapattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari merkez, Çukurca ve Yüksekova ilçeleri ve köylerde okullar 1 gün tatil edildi.

ERZURUM
Erzurum'da yoğun kar yağış nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullar ile Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) eğitime bir gün ara verildi...
TOPBAŞ'TAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki kar yağışına ilişkin, "Meteorolojinin bize verdiği bilgiye göre, kar yağışı Çarşamba gününe kadar devam edecek" dedi.

İstanbul'da kar kalınlığı Arnavutköy, Beykoz ve Sarıyer'in yüksek kesimlerinde 15-20, Çamlıca, Başakşehir, Göktürk ve Kemerburgaz'da 5-10 santimetreye ulaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da karla mücadele çalışmaları 908 araç ve iş makinesi ile 2 bin 266 personelle yürütülüyor.

Belediye ekipleri, gece saatlerinden itibaren tuzlama çalışması yaptı. Yollarda şu ana kadar 691 ton tuz, 15 ton solüsyon kullanıldı.

Görevlilerce tespit edilen evsiz 377 vatandaş da Sarıyer Metin Oktay Spor Salonu'nda misafir ediliyor.

Kentin genelinde etkili olan yağışta, kar kalınlığı Arnavutköy, Beykoz ve Sarıyer'in yüksek kesimlerinde 15-20, Çamlıca, Başakşehir, Göktürk ve Kemerburgaz'da ise 5-10 santimetre olarak ölçüldü.

Önlemler

Açıklamada, gece don tehlikesine karşı, hafif metro enerji hattının donmaması, işletme saatlerine hazırlanması için gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.

Araçların sürekli sefer halinde olduğu belirtilen açıklamada, metroda 4'lü vagonların 8'li vagonlara çıkarıldığı, sefer aralıklarının sıklaştırıldığı ifade edildi.

Ray hattında kar ve buzlanmaya karşı tuz ve solüsyon kullanıldığı kaydedilen açıklamada, "İstasyonların girişleri ve peronlar, kar ve buz riskine karşı tuzlarla temizleniyor. Karayolu araçlarının da kullanıldığı bölgelerde, araçların yolda kalarak hattı kapatmaları ihtimaline karşı, tramvay hattının muhtelif noktalarında bulundurulan çekicilerle yönlendirme yapılacak.

Metrobüs ve otobüs seferleri ihtiyaca göre artırılarak ek seferler uygulandı. Şehir hatları vapurları yoğunluğa göre ek sefer yapacak. İDO kriz masası kurdu. Şehiriçi seferler takviye edildi" ifadeleri kullanıldı.

Çarşamba gününe kadar kar var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki kar yağışına ilişkin, "Meteorolojinin bize verdiği bilgiye göre, kar yağışı Çarşamba gününe kadar devam edecek" dedi.

Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) basın toplantısı düzenleyen Topbaş, şöyle devam etti: "Belediye 24 saat esaslı bir çalışma yürütmektedir. Meteorolojinin bize verdiği bilgiye göre, kar yağışı Çarşamba gününe kadar devam edecek. Meteorolojik olay olduğu için bir noktaya kadar kestirmek mümkün ama arkasının nasıl geleceğini bilemiyoruz. Bundan dolayı tedbirli olmak gerekiyor. İstanbul'da yolların çok açık olduğunu ve yollarda hiçbir şekilde kar olmadığını görebilirsiniz ama gizli buzlanmayla karşı karşıya kalınabilir. Özellikle gecenin geç saatlerinde ve sabaha yakın saatlerde, ısının düşmesi sebebiyle ortaya çıkacak gizli buzlanma nedeniyle geçmişte ciddi trafik kazaları yaşadık. Bundan dolayı sürücüleri, özellikle dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum."

Kar yağışı nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldıklarını ifade eden Topbaş, sokakta kalan ve yerleşmeyi tercih edenleri Sarıyer'deki Metin Oktay Spor Salonu'nda barındırdıklarını dile getirdi.

Başkan Topbaş, özellikle yarın ve Çarşamba günü yaşlı, engelli ve hamilelerin trafikte dikkatli olmaları veya trafiğe hiç çıkmamalarını rica etti.

Atatürk Havalimanı'nda son durum

Bu arada kar yağışı etkisini artırarak devam ederken Atatürk Havalimanı’nda da uçaklar yoğun yağışta adeta kayboldu. Bu arada hava trafiğinin etkilenmemesi için kar mücadelesi başladı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi İstanbul Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur, personel ve araç sayısını artırarak uçuşların normal olarak yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını bildirdi .Özuğur, "Araç sayılarımızı artırarak 59'a yükselttik.Karla mücadelede her nöbette 63 kişi olmak üzere 4 vardiya çalışıyoruz. Pistlere buzlanmaya karşı de-icing sıkıldı. Pistlerde frenleme değerlerini ölçtürdük ve frenleme değerleri normal düzeyde.Bu arada pist konfigrasyonu, değişimleri yaparak rafiği aksatmadan karla mücadele ediyoruz" dedi.
49 seferini iptal etti

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), yarın yapılması planlanan bazı yurt içi ve yurt dışı seferlerini iptal etti. Kentte devam eden kar yağışı, hava ulaşımını aksattı. Atatürk Havalimanı'na inemeyen bazı uçaklar, başka illere yönlendirildi.

British Airways'in Londra-İstanbul ve KLM Hollanda Kraliyet Havayolları'nın Amsterdam-İstanbul seferini yapan yolcu uçakları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün 35 seferini gerçekleştiremeyen THY, yarın yapılması planlanan yurt içi ve yurt dışı 49 seferini de iptal etti.

THY, yolcularını, uçuş planlarını yapmadan önce 444 0 849 numaralı çağrı merkezini arayarak bilgi almaları konusunda uyardı.
AKOM'da hummalı çalışma

Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprüleri ve ilçelerdeki son durum Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM), 411 kamerayla takip ediliyor.

24 saat boyunca ekranları izleyen ekipler, sorunlu olan bölgelere anında müdahalede bulunuyor.

AKOM'daki ekranlara yansıyan son duruma göre, yağış Anadolu ve Avrupa yakasında hızlanarak etkisini sürdürüyor.

THY çok sayıda seferi iptal etti

Türk Hava Yolları da (THY) kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle bazı dış hat ve iç hat uçuşlarını iptal etti.

İptal edilen sefer saatleri şöyle;

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 10.40'ta Iğdır, 06.20’de Gaziantep, 07.15’te Diyarbakır, 06.55‘te Konya, 20.55 ve 22.25'te Kayseri, 20.30'da Elazığ, 06.50 ve 20.20’de Trabzon, 14.00 ve 18.00’da Ankara, 08.00,10.00 ve 16.00’da İzmir, 15.00 ve 18.15’te Antalya’ya yapılacak seferler iptal edildi.

Ankara Esenboğa Havalimanı’dan saat 01.00, 04.15, 16.00 ve 20.00’da, Gaziantep Havalimanı’dan saat 08.50 ve 22.40’ta, Diyarbakır Havalimanı’ndan saat 09.50’de, Iğdır Havalimanı’ndan saat 13.40’ta, Konya Havalimanı’ndan saat 08.55’te, Kayseri Havalimanı’ndan saat 23.00’da, Elazığ Havalimanı’ndan saat 23.00’da, Malatya Havalimanı’ndan saat 22.35'te, Adana Havalimanı’ndan saat 18.15’te Amasya Merzifon Havalimanı’dan saat 22 30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan saat 10.00,18.00 ve 21.00'da, Trabzon Havalimanı’dan saat 09.45, 22.50’de Antalya Havalimanı’ndan saat 17.00 ve 20.15’te İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılması planlanan seferler iptal edildi.

Dış hatlarda ise iptal edilen uçuş saatleri şöyle;

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yapılması planlanan saat 03.15 Meşhed, 19.25 Berlin-Tegel, 19.55 Amman, 19.45 Viyana, 19.50 Beyrut , 20.00 İslamabad, 20.25 Kopenhag, 21.00 Milano, 22.50 Bükreş seferleri iptal edildi.

THY, yolcularına mağdur olmamaları için uçuşuna gitmeden önce 444 0 849 aramaları gerektiğini duyurdu.

[**

**](https://twitter.com/#!/HaberMynet)


En Çok Aranan Haberler