HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar yağışı: Akşam saatlerine dikkat

İstanbul'da sabah saatlerinde kar yağışı yeniden başladı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artıracak.

Geçtiğimiz haftalarda yoğun kar yağışının kenti esir almasının ardından bu kez tüm birimler alarm seviyesinde harekete geçirildi. Vatandaşlar İstanbul'da kar yağışının ne kadar daha devam edeceğini merak ederken, belediyeler sokakları rahat temizleyebilmek için SMS bilgilendirmeleriyle sokaklarda araç parklarının olmamasını rica ediyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

_

İşte İstanbul'da başlayan kar yağışında son durum..._

İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Sabah saatlerinde sulu kar şeklinde başlayan yağış yerini kara bıraktı. TEM'de Mahmutbey ve Hadımköy gişeleri arasında kalan bölgede yoğun şekilde yağan kar, yollarda tutmazken yol kenarlarının ise beyaza büründüğü görüldü. Saat 09.30'dan itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle TEM'de hem Edirne hem de Ankara istikametinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler ve karla mücadele araçları ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için hem ana arterler hem de ara yollarda hazır bekliyor. Ayrıca Hadımköy ve Mahmutbey gişelerinde bulunan mobil büfelerde vatandaşların yiyecek ve içecek dağıtılıyor.

Çamlıca tepesi kar yağışıyla beyaza bürünürken, belediye ekiplerinin tuzlama araçları da sürücülerin zorluk yaşamaması için yollarda çalışma yaptı.

TAKSİM'DE DURUM

Kar yağışı, Taksim'de de etkisini artırdı. Taksim Meydanı kısa sürede beyaza bürünürken, meydandaki bazı turistler ve vatandaşlar hatıra fotoğrafı çekildi. Kenti olumsuz yönde etkileyen yağış nedeniyle bazı vatandaşlar da şemsiye ile kardan korunmaya çalıştı. Ailesiyle gelen küçük bir çocuğun güvercinlere yem atması ise renkli görüntüler oluşturdu.

AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT! CUMARTESİNE KADAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte devam eden kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artıracak. Kar yağışı, yarın öğle saatlerinden hafifleyecek, cumartesi günü ise aralıklarla devam edecek. Yağışın, cumartesi akşama doğru etkisini yitireceği tahmin ediliyor. İstanbul'da sıcaklığın bugün ve yarın gece eksi 2, gündüz ise 1-2 derece dolayında olması bekleniyor. Ayrıca bugün ve yarın kuzey yönlerden fırtınamsı rüzgar etkili olacak

7000 PERSONEL ve 1347 ARAÇ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kar yağışı nedeniyle 7000 personel, 1347 araç ve iş makinesiyle, 9 bölgede 3 vardiya halinde görev yapıyor. Yol Bakım Daire Başkanlığı Kışla Mücadele ekipleri de dünden itibaren belirlenen güzergahlarda konuşlandırıldı.Çalışmalar, Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) oluşturulan kriz masasından yönetiliyor. Kriz masası ekipleri, merkezdeki ekranlardan tüm kenti takip ederek olası aksaklıklara anında müdahale ediyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü, uçuş trafiğinin etkilenmemesi amacıyla pistlerde ve apronlarda 24 saat süreyle 46 araç ve 270 personelle alarma geçti. DHMİ daha önceki kar yağışında sıkıntı olan körük çevresi ve uçak altlarını temizlemek için de 6 küçük araç aldı. Ayrıca karla mücadelede ve uçakların buzlanmasına karşı kullanılmak üzere 500 ton De-icing sıvı ve Anti-icing stoklandı. Sıvılar, kullanılmak üzere apronlarda hazır bekletiliyor.

KUZEY EGE’DE FIRTINA

Kuzey Ege’de fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ bölgedeki poyraz fırtınası nedeniyle dün sabah seferlerini iptal etti. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) de bazı seferlerini yapamadı. Sibirya soğuklarının etkili olduğu Erzurum, Ağrı ve Erzincan'da ise pazar gününe kadar kar yağışının devam edeceği belirtilerek, tipi, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması istendi. Erzurum’da kar yağışı nedeniyle dün uçak seferlerinde aksamalar yaşandı. Iğdır’da etkili olan yoğun sis sebebiyle de tüm uçak seferleri iptal edildi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KAR ALARMI

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları 338 seferini iptal ederken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı'nda seferleri yüzde 20 azalttığını duyurdu.

Etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle başta Türk Hava Yolları olmak üzere birçok havayolu bazı seferlerini iptal etmek zorunda kaldı. Beklenen kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda pist ve uçak park yerlerinin kapanmaması için Devlet HavaMeydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü uçuşların olumsuz etkilenmemesi için 24 saat süreyle 46 araç ve 270 personelle karla mücadele yapacak. Bu arada DHMİ yetkilileri ise Atatürk Havalimanı'ndaki uçuş seferlerinde yüzde 20 oranında kapasite kısıtlamasına gittiklerini açıkladı. Olumsuz hava şartları nedeniyle Pegasus Hava Yolları da 110 Atlasglobal Hava Yolları 20, Onurair'in ise 6 seferini iptal etmek zorunda kaldı.

THY'DEN YOLCULARINA DUYURU

Olumsuz hava şartları nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 338 seferini iptal eden Türk Hava Yolları konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“26-27 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbulAtatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında beklenen olumsuz hava koşulları ve kar yağısı nedeniyle seferlerimizde iptaller yaşanmaktadır. Atatürk Havalimanında 26 Ocak 2017 tarihinde gidiş ve dönüş olmak üzere toplamda 156, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise gidiş ve dönüşlü 36 seferimiz iptal edilmiştir. 27 Ocak 2017 tarihinde ise İstanbul Atatürk Havalimanı için110, Sabiha Gökçen Havalimanı için 36 sefer iptali planlanmıştır. 338 seferimizin iptali nedeniyle Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşları ile ilgili son durumu www.thy.comadresinden veya 4440849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz."

"BİLET DEĞİŞİKLİĞİ 1 YIL İÇİNDE ÜCRETSİZ

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, beklenen kar yağışı nedeniyle gerekli önlemlerin alındığını ve kriz masası oluşturduklarını söyledi. İptal olan seferler ile ilgili olarak bilet değiştirmek isteyen yolculara yönelik resmi twitter adresinden bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, “İstanbul'da hava muhalefeti nedeniyle seferleri iptal olan yolcularımızın biletlerini 1 yıl içersinde ücretsiz olarak değiştirebilirlerö dedi.

PEGASUS, ONUR AIR VE ATLAS'TAN DA SEFER İPTALLERİ

Pegasus Hava Yolları'da internet sitesinden yaptığı duyuruda "Yurt genelinde ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında olumsuz hava muhalefeti nedeniyle, aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir. Yoğun hava muhalefetinden dolayı tüm seferlerimizde aksaklıklar /gecikmeler yaşanabilmektedir. " diyerek yolcularını uyardı, Pegasus Hava Yolları da 110 seferini iptal etmek zorunda kaldı. Atlasglobal Hava Yolları 20, Onurair'in ise 6 seferini iptal ettiği öğrenildi. (AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler