HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul’da beklenen kar yağışı Kartal’da başladı. İşte hava durumunda son bilgiler...

Kartal Aydos Mevkii’nde başlayan sulu kar yağışının yer yer etkili olduğu görüldü.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından dün yapılan açıklamada gece saatlerinde sulu kar yağışı beklendiği ifade edilmişti. Yapılan açıklamanın ardından sabah saatlerinde Kartal Aydos Mevkii’nde sulu kar yağışı başladı.

Meteoroloji İstanbul için uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün İstanbul'da şehir merkezinde yağış, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da gün içinde yağış etkili olacak. Öte yandan kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur etkisini gösterecek. Yağış, saat 18.00-19.00 saatlerine kadar etkisini sürdürecek.

Saatteki hızı 30-50 kilometreye ulaşan rüzgarın beklendiği kentte, hava sıcaklığı en yüksek 8 en düşük 4 derece olacak.

Rüzgar, Marmara ve Batı Karadeniz'de de etkili olacak. Kuzey yönünden esecek rüzgarın saatteki hızı 40-60 kilometreye ulaşacak.

BOLU DAĞI'NDA YOĞUN KAR YAĞIŞI

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde gece devam eden sağanak sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı TEM otoyolunda Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili olurken, D-100 karayolunda ise Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkisini sürdürüyor.

Güzergahlarla kar küreme ve tuzlama çalışması yapan karayolları ekipleri, sürücüleri ışıklı tabelalarla kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ise sürücülerden kar yağışına karşı dikkatli olmalarını, araçlarında kış lastiği olmayan sürücülerin yola çıkmamasını, hatalı sollama, yakın takip ve aşırı hız yapmadan yollarına devam etmelerini istedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler