HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar yeniden başladı: Okullar yarın da tatil

İstanbul'da dün gece zayıflayıp son bulan kar yağışı bugün öğlen saatlerinde yeniden başladı hem de çok etkili. Okulların yarın da tatil olduğu açıklandı...

Öğlen saatlerinde bastıran etkili kar yağışı aynı saatte Beylizdüzü, Bağcılar, Taksim ve Kadıköy'de görüldü. Caddebostan sahilinde de kar yağışı altında spor yapan bir kaç kişiden başka kimse yoktu.

**İSTANBUL'DA OKULLAR YARIN DA TATİL (11.01.2017 ÇARŞAMBA GÜNÜ)

**

İki gündür tatil yapan öğrenciler şimdiden 'Yarın İstanbul'da okullar tatil olur mu?' sorusunun peşine düşmüştü. Valiliğin eğitime yarın devam edilip edilmeyeceğiyle ilgili açıklaması öğleden sonra geldi. İstanbul'da okullar yarın da yani 11.01.2017 Çarşamba günü tatil ilan edildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin twitter'dan yaptığı açıklamada "İlimizde beklenenin üzerinde kar yağışı sebebiyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim-öğretime Çarşamba günü ara verilmiştir" dedi.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN SON BULACAK?

CNNTürk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, "Kar yağışı devam edecek. Yüksek kesimlerde kar, düşük rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde devam edecek. Perşembe sabahına da karla uyanacağız. İki gün daha İstanbul'da karlı olacak" tahmininde bulundu.

İDO'DAN FLAŞ UYARI

İstanbul Deniz Otobüsleri, olumsuz hava koşulları sebebiyle tüm dış hat seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İSTANBUL'DA SON DURUM NE?

Günlerdir yoğun kar yağışının görüldüğü İstanbul'da bugün öğleden sonra şiddetli kar yağışı yeniden başladı. İstanbul'da ana arterler öğlene kadar açıktı. Ara sokaklarda ise kar birikintileri ve buzlanma görülüyor.


İstanbul'da kar yağışı, 3. günün sonunda geç saatlerde etkisini yitirdi. Bazı kişiler Eminönü'nde Galata Köprüsü'nden balık tutmaya devam etti

İBB'DEN UYARILAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, özel araç kullanan yurttaşların kış lastiği konusunda hassasiyet göstermelerinin önemli olduğunu vurgulayarak "Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını belli düzeyde kullanmalarını talep ediyoruz." dedi.

İstanbul'u etkisi altına alan karla mücadele çalışmalarını Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) takip eden Baraçlı, bu çalışmalara ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kış mevsimi başladığında AKOM'u harekete geçirdiklerini anlatan Baraçlı, geçen Cuma günü kar beklentilerinin olduğunu ve gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 7 bin personel ve bin 345 civarında araçla karla mücadele çalışmalarını yürüttüğünü, stokta bulunan 245 bin ton tuzu bu süreçte kullandıklarını aktaran Baraçlı, kışla ilgili oluşabilecek her türlü afete karşı hazırlıkları tamamladıklarını vurguladı.

Cuma gününden itibaren de daha önce yaptıkları hazırlıklar sonucu belediyenin sorumluluğu olan alanlarda, ana arterlerde bir problemle karşı karşıya kalmadıklarını anlatan Baraçlı, şunları söyledi:

"İstanbul trafiğini belirli bir düzeyde akıtmış olduk. Karın ne zaman geleceği belli değil. Yarın da yine kar beklentimiz var. AKOM olarak teyakkuzdayız. Meteorolojideki arkadaşlarımızla, diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşlarla, belediyeye bağlı şirketler, çalışanlar ve daire başkanlarıyla irtibattayız."

Kış lastiği kullanımının önemine değinen Baraçlı, kış lastiğinin ticari araçlarda kullanımının zorunlu olduğunu hatırlatarak, "Özel araç kullanan vatandaşlarımızın kış lastiği kullanımı noktasında hassasiyet göstermeleri çok önemli. Vatandaşlarımızın seyahat ederken bu tarz önerilerimize de kulak vermelerini isteriz. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını belli düzeyde kullanmalarını talep ediyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların hem araçlarının lastiklerini hem de giydikleri ayakkabıları "kış moduna alması gerektiğini" belirten Baraçlı, "Buzlanma çok önemli. Bu noktada insanın dengesini kaybetmeden yürümesi için de ellerini cebine sokmaması gerekiyor." uyarısını yaptı.

Hayri Baraçlı, sert geçen kış şartları altında çeşitli nedenlerle sokaklarda yaşamak zorunda kalan bine yakın vatandaşa da hizmet verdiklerini aktardı.

Gelen ihbarlar üzerine vatandaşları mağdur etmeyerek Zeytinburnu Spor Kompleksine aldıklarını anlatan Baraçlı, burada onların sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlattı.

SOKAK HAYVANLARI

Sokak hayvanlarını da unutmayarak onların da ihtiyaçlarına yönelik hassasiyet gösterdiklerini vurgulayan Baraçlı, "Onlar da bizim değerlerimiz. Onların da barınmaları, yiyecekleriyle ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Dairesi belirli noktalarda gerekli desteği yapıyor. Bu kış da onlarla ilgili memnuniyetimiz üst seviyeye çıktı." dedi. Baraçlı, karların erimesinin İSKİ'nin barajlarının dolması anlamına geldiğini ve şu an için doluluk oranının yüzde 50'den yüzde 60 seviyesine yükseldiğini ifade ederek, hayatın İstanbul'da normal seyrinde devam ettiğini, bunun için çalışmaları sahada aktif bir şekilde sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

İSTANBUL'DA YOLLAR BOŞ: Trafik yoğunluğu yüzde 10

İstanbul'da 5 gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşanmıştı.

Valiliğin okulları tatil etme kararı ve vatandaşların özel araçlarıyla dışarı çıkmamaları bugün trafiği rahatlattı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde her hangi bir trafik sıkışıklığı yaşanmadı. Vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullandıkları görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritası hafta içi sabahı olmasına rağmen yüzde 10'ları gösterdi.

HAVADA SON DURUM?

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolunun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Artvin, Mersin ve Adana çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

_

İşte son tahminler:_

Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI VE İÇ KESİMLERDE SICAKLIK ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadenizde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

_

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:_

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı -1
İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla yağmurlu 3
Bursa: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3
İzmir: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yağmura döneceği tahmin ediliyor. 5
Adana: Çok bulutlu , öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı 12
Antalya: Çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 11
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 6
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 10
Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı -2
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 9

(AJANSLAR)


En Çok Aranan Haberler