HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da okullar tatil edildi! İşte okulların tatil edildiği diğer iller

İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle bugün İstanbul'da okullar tatil ilan edildi. Birçok ilde de okullar olumsuz hava koşuları dolayısıyla tatil ilan edildi.

Yurtta kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İstanbul dahil birçok şehirde bugün eğitim öğretim yapılmayacak.

İstanbul Valiliği, kent genelinde etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışının, araç ve yaya ulaşımında yol açabileceği olumsuz etkiler nedeniyle eğitim öğretim faaliyetlerine bugün ara verildiğini bildirdi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

VALİ ŞAHİN TWİTTER'DAN AÇIKLADI

İstanbul'da Cuma akşamı başlayan yoğun kar yağışı bu gece etkisini yitirdi ancak kar yağışı hafif şekilde devam ederken tatil haberi bekleyen öğrencilere güzel haber geldi. İstanbul'da okullar tatil ilan edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da eğitim ve öğretime yarın ara verildiğini sosyal medya hesabı Twitter hasabından duyurdu. Vali Şahin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın(pazartesi) 1 gün süre ile ara verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Kar yağışının neticesinde kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmi ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, rehberlik araştırma ve halk eğitim merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine, 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personellerle hamile çalışanların da idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Karayolları ekipleri ise buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışması yaptı. İstanbul'da ara sokaklarda buzlanma ve sürücülerin sıkıntı yaşadığı görülüyor. Kar yağışının İstanbul'da aralıklarla çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Çarşamba ve perşembe günler ise karla karışık yağmur görüleceği tahmin ediliyor. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da da kar yağışı cuma gününe kadar devam edecek.

İstanbul'da kar yağışı bu gece de etkili oldu

İstanbul'da Cuma günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı bu gecede yoğun şekilde devam etti. Karayolları ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı sabah saatlerine kadar kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam etti.

TAKSİM MEYDANI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Yağış sırasında Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi beyaza bürünürken, vatandaşlar kar yağışı nedeniyle yürümekte zorlandı. Birçok kişi şemsiyelerini açarak kardan korunmaya çalışırken, bazı vatandaşlar ise karda dolaşarak kar yağışının tadını çıkardı.

ANKARA'DA OKULLAR AÇIK

Ankara Valisi Ercan Topaca Twitter'dan bugün Ankara'da okulların tatil olmadığını duyurdu.

İşte yurtta okulların tatil ilan edildiği iller...

BURSA'DA KAR TATİLİ

Bursa Valiliği, beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların tatil edildiğini açıkladı. Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi. Öte yandan meteoroloji yetkilileri, Bursa'da gece sıcaklığın -10 dereceye kadar düşeceğini belirterek, don olaylarına karşı vatandaşları tedbirli olunması konusunda uyardı.

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL

Zonguldak'ta Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında okullar yarın 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 1 gün idari izinlilerdir" denildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban da kar tatilini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Vali Kaban’ın paylaşımında, "Zonguldak’a güzel bir kar yağıyor. Beklenen oldu sonunda. Yarın okullar tatil. Keyfini çıkarın" ifadeleri yer aldı.

AKÇAKOCA'DA OKULLAR TATİL

Düzce Akçakoca'yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. Akçakoca'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Akçakoca Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, pazartesi günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akçakoca Hıfzıssıhha kararıyla okullar tatil edildi. Ayrıca, hamile, engelli memurlar idari izinli sayılacak.

ÇANAKKALE'DE DE OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ

Çanakkale'de iki gün boyunca etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kent merkezi ile 8 ilçesindeki tüm okullar bugün için bir gün, Gelibolu'da ise iki gün tatil edildi. İl merkezindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin bir gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, iki gün boyunca etkili olan kar yağışının yanında hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye kadar düşmesi nedeniyle meydana gelen buzlanmadan dolayı ilk ve orta dereceli okullarla ilgili tatil kararı aldıklarını söyledi. Buna göre Çanakkale kent merkezi ile birlikte Çan, Lapseki, Eceabat, Ezine, Biga, Ayvacık, Bayramiç ve Yenice İlçelerinde ilk ve orta dereceli okulların pazartesi günü, Gelibolu İlçesinde ise pazartesi ve salı günü tatil edildiği açıklandı. Ayrıca Valilik, il merkezindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin bir gün idari izinli sayılacağını bildirdi. Gökçeada, Bozcaada ve Eceabat İlçelerinde ise okullarda eğitim öğretim devam edecek.

YALOVA'DA DA TATİL KARARI

Yalova’da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki okullar 9 Ocak Pazartesi günü için 1 gün tatil edildi.

Yalova Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, olumsuz hava şartları nedeniyle okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Müdür Turan yaptığı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü, bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür."

Müdür Turan, 10 Ocak Salı günü için ise henüz bir karar alınmadığını söyledi.

BALIKESİR'DE KAR TATİLİ

Balıkesir'de, Bandırma ilçesinden sonra 8 ilçede daha olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, Manyas, Kepsut, Marmara, Gönen, Dursunbey, Erdek, Savaştepe ve Susurluk ilçelerinde yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bandırma ilçesinde okulların tatil edildiği daha önce duyurulmuştu.

NEVŞEHİR'DE OKULLAR TATİL

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik tarafından okullar bir gün süre ile tatil edildi.

Nevşehir'de dün gece saatlerinden itibaren yağan yoğun kar nedeniyle Nevşehir Valiliği il genelinde okulları 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile tatil etti. Nevşehir Valiliği tarafından aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelliler ve hamile bayanların da bir gün izinli sayılacağı açıklandı.

KOCAELİ'DE OKULLAR TATİL

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların bugün için bir gün tatil edildiğini açıkladı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yarın il genelinde okulların tatil olduğunu açıkladı. Vali Güzeloğlu twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili öğrenciler, olumsuz hava koşulları ve aşırı buzlanma nedeniyle ilimizde 9 Ocak günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir" diye açıklamada bulundu. Vali Güzeloğlu ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de yarın idari izinli olduğunu bildirdi.

TOKAT'TA DA TATİL KARARI

Tokat’ta öğle saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürürken, il genelinde okullar yarın için bir gün tatil edildi.

Kentte dün gece etkili olan sağanak yağış, bugün öğle saatlerinde kara dönüştü. Kent merkezinde yaklaşık 5 saat etkili olan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Kar kalınlığının 10 santim olduğu kentte vatandaşlar ise kara hazırlıksız yakalandı. Araçlarına zincir takmayan sürücüler zor anlar yaşadı. Şehirlerarası yollarda ise önlem alan trafik polisleri sürücüleri uyardı. Bu arada kentte olan etkili olan kar yağışı sonrası Valilik kadarıyla yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.

SAMSUN'DA KAR TATİLİ

Samsun'un 5 ilçesinde yoğun kar yağışı okullar bugün için 1 gün tatil edildi.

Samsun'da dün gece başlayan kar yağışı bu gün de etkili oldu. Kentin yüksek kesimleri kar nedeniyle beyaza büründü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda kar nedeniyle yarın Asarcık, Kavak, Havza, Vezirköprü ve Çarşamba ilçelerinde okulların tatil edildiği duyuruldu.

KASTAMONU VE BARTIN'DA KAR TATİLLERİ

Kastamonu il merkezinde ve Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'nde etkili olan kar yağışları nedeniyle eğitime bugün için bir gün ara verildi.

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi. Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'nde de kar nedeniyle yarın okullar tatil edildi.

TEKİRDAĞ'DA OKULLAR TATİL

Tekirdağ'da yoğun kar ve buzlanma nedeniyle okulların pazartesi günü tatil edildiği açıklandı.

Tekirdağ'da kar yağışı, soğuk ve buzlanma nedeniyle ilçeleri de kapsayacak şekilde okulların 1 gün tatil edildiği öğrenildi.

Öte yandan, Tekirdağ Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada kar yağışı ve buzlanma nedeniyle hamile ve engelli olan devlet memurlarının da 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

KIRKLARELİ'NDE OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ

Kırklareli'de okullar, kar ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü tatil edildi.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "9 Ocak 2017 Pazartesi günü Kırklareli merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel/resmi okullar ve kurumlar kar/buzlanma nedeniyle bir gün tatil edilmiştir. Ayrıca kamu çalışanı engelli ve hamile personel 9 Ocak 2017 Pazartesi günü bir gün idari izinlidir” denildi.

EDİRNE'DE DE TATİL KARARI VERİLDİ

Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar bugün tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.

Valilik kararı ile eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, "Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edilmiştir." dedi.

Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı belirtildi.

KONYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Konya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez Meram, Selçuklu ve Karatay ile Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde bugün için eğitime 1 gün ara verildi.

Konya Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, merkez Meram, Selçuklu ve Karatay ile Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 09 Ocak Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullar, özel kreş ve gündüz bakım evlerinin tatil olduğunu açıkladı.İl genelindeki kamu kurumunda çalışan hamile ve engellilerin idari izinli olduğu belirtildi.

SAKARYA'DA OKULLAR TATİL

Sakarya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün il genelinde okullar tatil edildi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek olumsuz hava koşulları nedeniyle 9 Ocak pazartesi günü il genelinde tüm okulların bir gün süreyle tatil edilmesi kararını verdi.

YOZGAT'TA OKULLAR TATİL

Yozgat’ta yoğun kar yağışı ile birlikte olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar pazartesi günü tatil edildi.

Yozgat Valiliği, merkez ve 11 ilçesinde ilk, orta, lise ve dengi okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Valilik, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı bildirildi.

BOLU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Bolu'da aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar bugün için bir gün süreyle tatil edilirken, kamuda çalışan engelli ve hamilelere de idari izin verildi.

İl genelinde aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildi. Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle il merkez ve ilçelerde 9 Ocak Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca 9 Ocak Pazartesi günü engelli ve hamile kamu görevlileri 1 gün idari izinli sayılacaktır. Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri İle Halk Eğitim Merkezleri'de 9 Ocak 2017 günü bir gün tatil edilmiştir" denildi.

AKSARAY'DA BUGÜN OKULLAR TATİL

Aksaray'da, kar ve buzlanma nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yoğun kar yağışının yaşandığını belirtti. Yağışın etkisini artırdığını aktaran Kartal, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi ara verildiğini kaydetti.

ÇORUM'DA BAZI İLÇELERDE KAR TATİLİ

Çorum'da etkili kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile İskilip, Ortaköy ve Mecitözü ilçelerinde bugün için okullar tatil edildi.

Çorum'da gün boyu etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile İskilip, Ortaköy ve Mecitözü ilçelerindeki yarın okulların tatil edilerek eğitim- öğretime ara verildiği belirtildi.

Niğde’de okullar tatil edildi

Niğde’de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Kar yağışlı ve buzlanma nedeniyle il genelinde 09 Ocak 2017 Pazartesi günü okullar bir gün tatil edilmiştir.” denildi.

Adıyaman'da eğitime kar engeli

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğünü, bu nedenle ilçe genelinde 9 Ocak Pazartesi eğitime ara verdiklerini söyledi.

İlçeye bağlı 20 köy ile 18 mezranın yolunun ulaşımı kapandığını ifade eden Kaya, İl Özel İdaresi ekiplerinin köy yollarını açmak için çalışma başlattığını ifade etti.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karar gereğince; bu gece saatleri itibariyle il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı beklenildiğinden, havanın soğuması, buzlanma ve don tehlikesi sonucu ulaşımda oluşacak olumsuzluklar nedeni ile Nevşehir genelinde, eğitim ve öğretime Pazartesi günü 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de aynı gün idari izinli sayılacak.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında okullar yarın (bugün) 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 1 gün idari izinlilerdir" denildi.

BİLECİK
Bilecik Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Bilecik’in Söğüt ve Yenipazar ilçeleri ile bağlı köylerinde önlem amaçlı olarak eğitime 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

HAVA DURUMU

Antalya: Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hava parçalı çok bulutlu, sahil kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, iç kesimler ise yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı geçecek. Hava sıcaklığının, sahilde 1 ila 4 derece, iç kesimlerde 5 ila 7 derece azalacağı, rüzgarın Antalya'nın doğu ilçelerinde güney yönlerden orta kuvvette, İbradı, Akseki, Gündoğmuş civarlarında kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BOLU'DA 148 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Öte yandan, Bolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 148 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Alınan bilgiye göre, il genelinde dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Etkili olan kar nedeniyle Bolu merkeze bağlı 70, Mengen ilçesinde 28, Gerede ilçesinde 40 ve Mudurnu ilçesinde 10 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı olan 148 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

DOĞU DONUYOR... METEOROLOJİ UYARDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 21 dereceyle Ardahan ve Kars'ta ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Erzincan çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı, yer yer sis ve pus bekleniyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzincan'da 3, sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars'ta 21, Ağrı'da 14, Iğdır'da 12, Tunceli'de 5 ve Erzurum'da 4 derece olarak ölçüldü. Gün içinde en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzincan'da 7, Erzurum ve Tunceli'de 3, sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Kars'ta 3, Iğdır'da 5, Ardahan'da 7 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları Ağrı'da 51, Erzurum'da 25, Kars ve Ardahan'da 18, Tunceli'de 12 ve Iğdır'da 10 santimetre olarak ölçüldü.
Yetkililer, vatandaşların bölgede oluşabilecek buzlanma ve don olayı ile sise karşı dikkatli olmasını istedi.

TRAKYA'DA YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Trakya'da dünden bu yana etkili olan kar yağışının cuma gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminine göre, soğuk hava sisteminin sağanağı kara dönüştürmesi sonrası yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı, bölge genelinde hava sıcaklıklarını eksi değerlere düşürdü. Gündüz ve gece sıfırın altında seyreden sıcaklıkların neden olduğu buzlanmalar sebebiyle ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Kar yağışının bölge genelinde cuma gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.Trakya genelinde ulaşıma kapanan 152 köy yolunun açılması için çalışmalar sürdürülüyor. İstanbul yönlü trafik ile kentlere bağlı ilçeler arasında ulaşımda bir sıkıntı yaşanmıyor.

EDİRNE

Edirne'de dünden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı, zaman zaman şiddetini artırıyor. Kar yağışı nedeniyle Edirne ve ilçelerine bağlı 47 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ekipleri, ana arterler ile uluslararası ulaşımın yapıldığı Kapıkule ve Pazarkule sınır kapılarındaki yollarda kar küreme ve tuzlama yapıyor. Kent merkezinde de belediye ekipleri trafiğin yoğun olduğu caddelerde çalışma yürütüyor. Gürkan, kış lastiği olmayan Edirnelilerin toplu taşıma araçlarını kullanmasını istedi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 derece ölçüldüğü kentte, kar yağışının gece yarısı etkisini artıracağı tahmin ediliyor.

KIRKLARELİ

Kırklareli kent merkezinde aralıklarla duran kar yağışı, kuzey ilçelerde ise tipi şeklinde etkili oluyor. Kofçaz ve Demirköy ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 8 derece ölçüldüğü kent merkezinde hissedilen sıcaklık ise sıfırın altında 19 derece oldu. Karayolları ve Özel İdare Genel Sekreterliği ekipleri, kapalı olan 105 köyün yolunun trafiğe açılması için çalışma yürütüyor.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ ve ilçelerinde, yoğun kar yağışı ve tipi etkisini sürdürüyor. Yoğun kar yağışı ve buzlanma yüzünden yolda kalan araçlar nedeniyle ulaşıma kapanan TEM otoyolunun Çerkezköy mevkisi, karayolları ve belediye ekiplerinin çalışmaları sonucu ulaşıma açıldı. Hayrabolu ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ulaşım sorunu yaşayan diyaliz hastaları, belediye ekiplerince hastaneye götürüldü. Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle evlerinde mahsur kalan 4 diyaliz hastasını hastaneye ulaştırdıklarını söyledi.Yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle il genelindeki birçok mahallede çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, günlük işlerini yapmakta güçlük çekiyor.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler