HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da okulllara 'kar' molası

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerin bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

İstanbul Valiliği'nce yapılan kısa açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 7 Ocak 2015 Çarşamba (bugün) okullar tatil edilmiştir" denildi. Valilik daha sonra okulların tatil edilmesiyle ilgili ayrıntı bir açıklama daha yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

"Son hava tahmin raporunda, İstanbul ilinde dün öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam eden kar yağışının gece saatlerine kadar il genelinde aralıklı ve yoğun olmasının beklendiği ayrıca sıcaklığın mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyrederek eksi değerlere düşmesi sonucu don ve buzlanma olacağı, kuvvetli rüzgârın da etkisiyle zaman zaman tipiye dönüşecek kar yağışının miktar ve etkisinin artarak yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği bildirilmiştir. Araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu ve öğrencilerimizin sağlığı göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 07 Ocak 2015 Çarşamba günü de bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."

GÜNEŞTEPE-BAĞCILAR ARASI SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

UBağcılar-Kabataş Hafif Metro hattında sabah saat 06.10'da enerji arızası nedeniyle Güneştepe-Bağcılar arası seferler iptal edilmişti. Metro hattında yapılan çalışmalar sonucunda arıza 35 dakika içerisinde giderildi. Güneştepe Bağcılar hattında seferler normale döndü.

İşte bugün okulların tatil olduğu iller:

Ankara’da bugün ve perşembe günü için okullar tatil edildi.

Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın ve cuma günü tatil edildi.

Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde önlem amaçlı olarak eğitime 8 Ocak Perşembe ve 9 Ocam Cuma günü ara verilduği belirtildi.

Bitlis'te dün geceden beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ve soğuk nedeniyle Bitlis merkez ve köyleri ile Tatvan İlçesi'nde ilk ve orta dereceli okullar bugün ve yarın tatil edildi.

Yozgat il merkezi ile Çekerek, Çayıralan ve Boğazlıyan ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ile Çekerek, Çayıralan ve Boğazlıyan ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

Çankırı'nın 7 ilçesinde taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Çankırı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ilgaz, Orta, Şabanözü, Atkaracalar, Çerkeş, Eldivan ve Bayramören'de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime tabii öğrenciler için eğitime bugün ara verildiği kaydedildi.

Gümüşhane il geneli ile Giresun'un bazı ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Gümüşhane Valiliği olumsuz kış koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiğini, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağını açıkladı.

Ayrıca Giresun'un Alucra, Dereli, Çamoluk, Doğankent ile Güce ilçelerinin tamamında, Giresun il merkezi ile Bulancak ve Yağlıdere ilçelerinin köylerinde ve taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi. Şebinkarahisar İlçesi'ndeki okullar ise 2 gün tatil edildi.

Konya'da, dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar nedeniyle şehirde hayat durma noktasına geldi. Konya Valiliği'nin yaptığı açıklamayla, Konya'da ve ilçe merkezlerindekikar yağışı ve buzlanma sebebiyle eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. Kar yağışının devam etmesi ve buzlanmanın da artması üzerine Konya'da okul öncesi, ilk öğretim ve orta öğretim okullarında eğitime bir gün daha ara verildi.

Sağanak yağmur ve fırtınanın etkili olduğu Osmaniye'de, il genelindeki okullarda bugün eğitime ara verildi.

Samsun’da devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okulların 07 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği açıklandı.

Uşak ili genelinde taşıma merkezi okullar ve birleştirilmiş sınıflar için bugün bir gün süre ile daha tatil edildi.

Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklama ile yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde orta, lise ve dengi okullarda eğitime bugün (Çarşamba) bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Erzincan merkez ile Çayırlı, İliç, Kemah, Kemaliye, Otlukbeli, Refahiye ve Üzümlü ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kar yağışı ve fırtına nedeniyle Hakkari merkez ve köyleri ile Yüksekova, Şemdinli ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu’da devam eden kar yağışı nedeniyle 7 Ocak Çarşamba günü il genelinde okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı.

Tunceli'de okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Afyonkarahisar’da yoğun kar yağışı nedeniyle, ilk ve orta dereceli okulların bugün da tatil edildiği bildirildi.

Zonguldak Valiliği yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verdi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, dondurucu soğukların etkili olduğu Karacadağ bölgesinde okullar 1 gün tatil edildi.

Bitlis merkezde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okullar iki gün tatil edildi.

Kocaeli Valiliği ile genelinde devam eden yoğun kar yağışı deneniyle bugün da okulların tatil edildiği duyuruldu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle 7 Ocak 2015 Günü Yığılca İlçesi’nde ilçe genelinde okullar tatil edildi. Düzce’nin Cumayeri İlçesi’nde ise taşımalı sistemle eğitim gören ilk, orta ve lise öğrencilerine okullar tatil edildi.

Tokat merkeze bağlı köy ve beldeler ile Niksar ve Erbaa ilçelerinde eğitime kar yağışı nedeniyle bir gün ara verildi.

Balıkesir'de akşam saatlerinde başlayan kar sebebiyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Sivas merkez ve 16 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Sivas’ta yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün tatil edildi.

Bursa Valiliği bugün il genelinde tüm okulları tatil etti. Engelli ve hamileler ise bir gün izinli sayılacak.

Isparta'da sıcaklık düşüşü aşırı buzlanmaya neden olacağından Isparta Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, bakanlığa bağlı bütün resmi ve özel okullarda bugün için eğitim öğretime ara verildi.

Kırşehir'in Akçakent ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Kaman ve Akpınar ilçesinde ise taşımalı eğitim veren okullarda eğitime ara verildiği öğrenildi.

Sakarya'da kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm okullarda eğitime iki gün ara verildi.

Denizli'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün da tatil edildi.

Kars'ta etkili olan kar ve tipi hayatı durma noktasına getirdi. Susuz ve Sarıkamış ilçelerinde okullar tatil edilirken, kent genelinde 33 köy yolu ulaşıma kapandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler