HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da PKK'ya ağır darbe: Çok sayıda gözaltı var

İstanbul'da terör örgütü PKK/KCK adına eylem yapmak üzere gönderildiği değerlendirilen kişiler ile örgütün gençlik yapılanmasında bulunanlara yönelik 15 ilçede gerçekleştirdiği operasyonda 27 kişi yakalandı. Operasyon kapsamında arama yapılan yerlerde çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildiği öğrenildi. Öte yandan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde PKK propagandasını yaptığı iddia edilen 1 kişi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

İstanbul'da PKK'ya ağır darbe: Çok sayıda gözaltı var

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı.

Bu kapsamda ekipler, kırsal alanda terör örgütünden eğitim alarak faaliyet yürüttükten sonra kent merkezlerinde PKK/KCK adına eylem yapmak üzere gönderildiği değerlendirilen kişiler ile örgütün gençlik yapılanmasında bulunanlara yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Sultanbeyli, Sancaktepe, Ümraniye, Avcılar, Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Beyoğlu, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Küçükçekmece ve Sultangazi ilçelerinde 35 kişinin yakalanması için operasyon başlatan polisler 27 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında arama yapılan yerlerde çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildiği öğrenildi.

PAZARCIK'TA PKK PROPAGANDASINA TUTUKLAMA

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde, sosyal medyada terör örgütü PKK propagandasını yaptığı iddia edilen 1 kişi tutuklandı.

Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, kent merkezinde oturan A.İ.'nin sosyal medyada terör örgütü PKK propagandası yaptığını belirledi. Gözaltına alınan şüpheli sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. A.İ., savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. (AA)


En Çok Aranan Haberler