HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da sağanak yağış

Meteoroloji, akşam saatlerinde sağanak yağış uyarısında bulundu. Üsküdar'daki aşırı yağış denizle yolu adeta bütünleştirdi. Yetkililer çok önemli uyarılarda bulundu.

İstanbul’da dün 17.30 sıralarında etkili olan dolu ile birlikte şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağışın etkili olduğu Anadolu Yakası'nda, amatör kameraya inanılmaz bir görüntü yansıdı. Siyah renkli bir panelvan, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında Kurbağalıdere'de sürüklenmeye başladı. Türkiye'nin bir bölümünü etkisene alan yağışlar Çarşamba'dan Pazar'a kadar devam edecek. Yetkililer, "Yağışlar kısa sürede çok miktarda olacağı için özellikle şehir merkezlerinde su baskınları bekliyoruz, vatandaşlar yağış sırasında mümkün olduğunda açık alanda bulunmamaya gayret etsinler ve su baskınlarına dikkat etsinler" uyarısında bulundular.

YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ!

Yağmurun şiddetlenmesiyle birlikte İstanbul'da iş çıkışında herkesi trafik çilesi bekliyor. Yağan sağanak yağmur her geçen dakika şiddetini artırırken trafik haritasında ise neredeyse her yer kırmızı renk oldu.

YOĞUN İSTANBUL TRAFİĞİ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

ANADOLU YAKASINDA SEL

Üsküdar’da rögarlar taşınca meydanda yaklaşık 50 santim yüksekliğinde sel oluştu. Yayalar ayakkabılarını çıkartarak dizlerine kadar suda yürümek zorunda kaldı. Meydanda biriken su denize dökülürken, kara ve deniz adeta iç içe geçti. Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Esenler ve Topkapı’da da ev, işyeri ve yolları su bastı. Kentte trafik felç oldu. Bayrampaşa Kocatepe’de bir alt geçit 15 dakikada yaklaşık 1.5 metre suyla doldu. Bu sırada alt geçitte bulunan bir midibüs ile bir kamyonet suya gömüldü. Esenler’deki Büyük İstanbul Otogarı’nın kuzey girişinde rögarın taşması sonucu yol su altında kaldı. Yolcular otobüslerden inerek yürümek zorunda kaldı.

İşte Üsküdar'dan o anlar:

Zor durumda kalan vatandaşlar uzun uğraşlar sonucu kurtarılabildi.

ARAÇ SULAR ALTINDA KALDI

Sağanak yağışın etkili olduğu Anadolu Yakası'nda, amatör kameraya inanılmaz bir görüntü yansıdı. Siyah renkli bir panelvan, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında Kurbağalıdere'de sürüklenmeye başladı. Sürücüsü son anda kurtulmayı başarırken, panelvan derede bir süre sürüklendikten sonra, dere kenarındaki beton duvara çarparak suya gömüldü. O anlar, amatör bir kameraman tarafından saniye saniye görüntülendi.

7 KİŞİ KURTARILDI

Kadıköy'deki Kurbağalıdere'nin taşması sonucu, eski Salı Pazarı'nın yakınındaki bir halı saha su altında kaldı. Halı sahanın çevresindeki otomobiller de suya gömüldü. O sırada halı sahada maç yapan 7 kişi, kaçarak binanın üzerine çıktı. Mahsur kalan 7 kişi, yaklaşık 1 saat yardım bekledi. Sonunda itfaiye ekibi gelerek, rögar kapaklarını açıp halı sahayı kaplayan suyu tahliye etti. Mahsur kalan 7 kişi de kurtarıldı.

AMBULANS MAHSUR KALDI

Sağanak yağış Anadolu Yakası'nda da etkili oldu. Batı Ataşehir'de tıkanan rögarlar nedeniyle biriken su yolları kapladı. Göreve giden bir ambulans ile 2 servis minibüsü ve çok sayıda araç mahsur kaldı. İş makinesinin çalışması sonucu sular çekilirken, mahsur kalanlar da kendi imkanlarıyla kurtuldu.

ALTGEÇİDİ SU BASTI

Bayrampaşa ve çevresinde 15 dakika yağan dolu ve sağanak yağmur su baskınlarına neden oldu. Alışveriş Merkezi’ne girişteki altgeçit suyla dolunca bir kamyonet, bir servis minibüsü ve bir motosiklet suya gömüldü. Servis minibüsündeki 4 kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı.

DİĞER İLLER;

İZMİR

İZMİR’de kısa süreli etkili olan sağanak yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Uyarılara rağmen önlem almayan bazı İzmirliler ıslanmaktan kurtulamadı, bazıları ise işyerlerinin önlerindeki tentelerin altında yağmurun dinmesini bekledi.

İzmir kente merkezi ve ilçelerinde, bugün öğleden sonra başlayan sağanak yağmur kısa sürdü. İzmir Valiliği ile Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün uyarıları üzerine belediye ekiplerinin önlem alması olası taşkınları önledi. Ancak yağmura hazırlıksız yakalanan bazı İzmirlililer ıslanmaktan kurtulamadı. Yağmur nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, mazgallar taştı. Bazı noktalarda trafik sıkışıkları yaşandı.

MALATYA

Malatya’da aniden bastıran yağmur, vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı. Yağmur nedeniyle bazı evleri su bastı.

Malatya’da öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yağmur nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Su birikintileri nedeniyle sürücüler zaman zaman ilerlemekte güçlük çekti. Yağış nedeniyle bazı evleri su bastı. Battalgazi ilçesinde kentin kanalizasyon hattının yağışın etkisiyle taşması sonucu Hikmet Ünsal’ın yaşadığı evi su bastı. Hikmet Ünsal, kanalizasyon hattının sağanak yağışların gerçekleştiği günlerde taştığını belirtti.

ÇANKIRI

Çankırı'da aniden etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Kentte öğleden sonra başlayan sağanak nedeniyle İstasyon Caddesi'nde oluşan su birikintileri, trafiğin aksamasına neden oldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise ıslanmamak için kapalı alanlara sığındı. Çankırı Meteoroloji Müdürü Mesut Menteş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte metrekareye 6 kilogram yağışın düştüğünü söyledi. Son dönemde bölgeye düşen yağış oranının arttığını dile getiren Menteş, vatandaşları olası su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BOLU

Bolu'da etkili olan sağanak nedeniyle bir okulun bodrum katını su bastı.

Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan ve öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıran yağış nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, vatandaşlar iş yerlerine ve çatı altlarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Yağış nedeniyle Aktaş Mahallesi'ndeki Atatürk Anadolu Lisesi'nin bodrum katını su bastı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ile okul çalışanları, okulun bodrum katını dolduran suyu tahliye etmeye çalıştı. Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışların hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

KIRKLARELİ

Kırklareli'de aniden başlayan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.

Kırklareli merkezde yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı, pasajlara, otobüs duraklarına ve tentelerin altına sığındı. Merkeze bağlı Değirmencik köyünde ise derenin taşması sonucu bazı evleri su bastı. Kırklareli Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Devlet Su İşleri ekipleri bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri, son 5 saatte metrekareye 31 kilogram yağış düştüğünü ifade etti. Hava sıcaklığının 14 derece ölçüldüğü kentte, cuma gününe kadar yağış bekleniyor.

BURSA

Bursa'da etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

İki gündür aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle kentin özellikle kenar mahallelerindeki bazı evleri su bastı. Evine su dolan vatandaşlar, itfaiye ve polis ekiplerinden yardım istedi. Su tahliye çalışması yapan itfaiye görevlilerine, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri de destek verdi. Hamitler Mahallesi Sakarya Sokak'taki evini su basan Ferhat Demirci "Hamitler'deki bütün mahallenin suları buraya geliyor. Evimin bodrum katı olduğu gibi su. Bütün eşyalar da su altında ve kullanılamayacak bir halde" dedi Aynı sokakta yaşayan Necmiye Demirci ise evindeki eşyaların su baskını nedeniyle zarar gördüğünü belirterek, "Her yağmur yağdığında aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu sorunların çözülmesi lazım" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler