HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul’da termometreler eksiyi gördü

İstanbul'da kar yağışı etkisini kaybederken yerini soğuk havaya bıraktı. Termometreler gece saatlerinde sıfırın altını gördü.

Yeni yıla kar yağışı ile giren İstanbul'da soğuk havada etkisini göstermeye devam ediyor. Dün sabah itibariyle kar yağışı etkisini yitirirken, gece saatlerinde İstanbul'un farklı ilçelerinde termometreler eksi dereceleri gösterdi.

Çarşamba gününden itibaren İstanbul genelinde etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Gece saatlerinde Şişli'de bulunan termometreler-1, -2 ve -4 derece olarak gösterdi. Sıcaklıklar eksinin altına düşerken yer yer buzlanmalar meydana geldi. Taksim Meydanı'nda gece saatlerinde dışarıda olan vatandaşların buz tutmuş alanlarda yürümekte güçlük çekti. Vatandaşların buz tutmuş yollarda zaman zaman kaydıkları görüldü. Yollarda elektronik levhalarda buzlanmaya karşı sürücüler uyarılırken dikkatli olmaları yönünde duyuru yapıldı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

SANCAKTEPE -12'Yİ GÖRDÜ

Avrupa Yakası'nın Şişli ve Bakırköy ilçelerinde termometreler hava sıcaklığını -1 derece olarak gösterirken, Eyüp'te -3, Beşiktaş'ta ise sıcaklık 0 derece olarak ölçüldü. Anadolu Yakası'nda ise Sancaktepe'de belediyeye ait termometrenin -12 dereceyi gösterdiği görüldü.

TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, buzlanma tehlikesine karşı gece boyunca yollarda ve yaya üst geçitlerinde tuzlama çalışmalarını sürdürdü; ana arterlerdeki dijital levhalarla da sürücüleri buzlanma tehlikesine karşı uyardı.

Diğer ilçelerde ise termometre şu dereceleri gösterdi:

-Eyüp -8,9

-Şile -8,8

-Eyüp -8,7

-Arnavutköy-8,7

-Sarıyer/Kumköy-Kilyos -7,5

-Silivri-7,1

-Pendik-6,5

-Ümraniye -6,0

-Çatalca -6,0

-Bakırköy -5,9

-Beykoz -5,9

-ŞileŞile -5,6

-Üsküdar -5,6

-Sarıyer -4,1

-Şişli Şişli -4,0

-Fatih -3,7

-Güngören-3,5

-Kartal-3,2

-Kadıköy-2,2

Ülke genelinde ise en soğuk yerler şu şekilde açıklandı:

Afyonkarahisarİhsaniye-37,3

Kastamonuİhsangazi -35,7

BoluMerkez-30,4

Tokat Artova-27,7

AksarayGülağaç-26,1

Tokat Sulusaray -24,8

Çorum Alaca -24,6

BoluGerede-24,4

Sivasİmranlı -24,2

Nevşehir Derinkuyu -24,1

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler