HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da yağmur başladı! Meteoroloji uyarıyor: Bu akşama dikkat

İstanbul'da beklenen sağanak yağmur, 16.30 sıralarında etkili olmaya başladı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Şirinevler’de bir anda bastıran yağmur nedeniyle çok sayıda kişi koşarak duraklara sığındı. Meteoroloji öğle saatlerinde Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz'de gök gürültülü sağanak ve dolu beklendiği uyarısında bulunmuştu.

İstanbul'da yağmur başladı! Meteoroloji uyarıyor: Bu akşama dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Marmara'nın kuzeyi ve Batı Karadeniz'de gök gürültülü sağanak ve dolu beklendiği bildirilmişti.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde öğleden sonra başlayacak yağışların, Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Kastamonu'nun kuzey çevrelerinde yerel olarak kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak ve dolu şeklinde görüleceği belirtiliyor. Su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

ANİDEN BASTIRDI, VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Meteoroloji’nin uyarısını yaptığı sağanak yağmur, İstanbul’da 16.30 sıralarında etkili olmaya başladı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Şirinevler’de bir anda bastıran yağmur nedeniyle çok sayıda kişi koşarak duraklara sığındı. Zincirlikuyu Metrobüs Durağındaki bazı vatandaşlar da yağmura hazırlıksız yakalandı. Yağmurdan ıslanmamak için bazıları koşarken bazıları da başlarını çanta ile kapattı. Trafikte araç sürücüleri de yağmurun etkisi ile araçlarının hızlarını düşürdüler. Yağmur İstanbul'un bazı noktalarında aralıklar ile yağmaya devam ediyor.

Öte yandan son değerlendirmelere göre, rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde, yarın gündüz saatlerinde ise İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatıdan kuvvetli ve fırtına (50-80 yer yer 100 kilometre/saat) şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Meydana gelebilecek çatı uçması, araç devrilmesi ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.


5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ


En Çok Aranan Haberler