HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da yağmur etkili oldu

İstanbul'da öğleden sonra etkili olan sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İstanbul'da beklenen yağış saat 15:00 sularında başladı. Oldukça etkili olan yağış, yarım saatlik bir sürenin ardından etkisini kaybetti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 09.00 sıralarında yaptığı açıklamada, İstanbul için kuvvetli yağış uyarısında bulunmuştu.
Taksim'de aniden bastıran yağmurdan korunmak isteyenler saçak altlarına ve otobüs duraklarına sığındı. Sağanak yağış nedeniyle trafikte de yoğunluk yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının bugün ülkenin batı bölgelerinde, çarşamba günü ise iç ve doğu bölgelerinde 3 ila 7 derece azalacağının ve mevsim normalleri civarında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Sağanak yağış metroyu da vurdu

İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağmur nedeniyle su baskınları yaşandı. İstanbul Metrosu da şiddetli yağıştan nasibini aldı.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış kentin pek çok noktasında hayatı olumsuz etkiledi.

Bugün ile ilgili tahmin edilen hava durumu için "Yağışların, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Isparta, Konya'nın batısı ile Afyon'un doğusunda yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olacağı bekleniyor" denildi.

Sağanak yağış nedeniyle yer yer su baskınları yaşanırken, İstanbul Metrosu Sanayi Mahallesi durağında altyapının yetersiz kalması üzerine yağmur suları metro istasyonuna doldu. O anlar vatandaşlar tarafından görüntülendi

Açıklamada ayrıca, yağışlı sistemin perşembe ve cuma günleri de yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olduktan sonra cumartesi günü ülkeyi terk etmesinin beklendiği ifade edildi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İSTANBUL İÇİN UYARI YAPILMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden saat 09.00 sıralarında yaptığı açıklamada, İstanbul için kuvvetli yağış uyarısında bulunmuştu.

Yapılan açıklamada, "İstanbul radarından alınan son görüntüler ve yapılan değerlendirmelere göre, Anadolu Yakası, İstanbul Boğazı ile Adalar çevresinde önümüzdeki 3 saat süresince aralıklarla devam edecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerle olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilmişti.

SEL, HEYELAN, FIRTINA...

Ayrıca açıklamada, sağanak yağışlar nedeniyle sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı da uyarı yapılarak şöyle denildi:

"Çarşamba günü yağışlı sistemin ülkemizin kuzey ve doğu bölgelerinde etkili olması beklenmektedir. Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Karadeniz bölgesi kıyı kesimi, Doğu Akdeniz ile Diyarbakır, Batman, Siirt, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare) olacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarın, bugün ve çarşamba günü Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor."

Sosyal medyada yağmur paylaşımları


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler