HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da yağmur hayatı felç etti! Trafik durdu, Boğaz çamura büründü

İstanbul yine sağanak yağmura teslim oldu... Yağış özellikle Sarıyer ve Şişli ilçeleri ile Boğaz çevresinde etkisini gösterdi. Bunun yanı sıra FSM Köprüsü Anadolu-Avrupa geçişlerinde araçlar durma noktasına geldi. TEM Otoyolu'nda yer yer su taşkınları yaşandı. İstinye’de Boğaz suları, oluşan sellerin ardından adeta çamura büründü. AKOM'dan yapılan açıklamaya göre metrekareye 122 kilogram yağış düştü.

İstanbul'da yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul Sarıyer'de akşam saatlerinde yağmur etkili olmaya başladı. Etkisini arttıran sağanak yağış nedeniyle yollar göle dönerken sürücüler zor anlar yaşadı. Özellikle Sarıyer, Şişli ve boğaz çevresinde yağmur şiddetini arttırdı. FSM'de yağmur nedeniyle trafik güçlükle ilerlerken trafikte mahsur kalan vatandaşlar sosyal medyadan yaşanan duruma isyan etti. Şiddetli yağışın ardından İstinye’de Boğaz suları, oluşan sellerin ardından adeta çamura büründü. İşte İstanbul trafik durumu ve İstanbul hava durumuyla ilgili tüm ayrıntılar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da yağmur etkili oldu. Kentin bazı bölgelerinde akşam saatlerinde yer yer etkili olan sağanak yağış sürücülere zor anlar yaşattı.

TRAFİK FELÇ OLDU

Aniden bastıran sağanak nedeniyle ana arterlerde trafik durma noktasına geldi. Trafik açısından kritik noktalar olan Maslak, Levent, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy, Okmeydanı hattında aniden bastıran sağanak yağmur iş çıkış saatinde trafiği adeta felç etti.

VAPUR SEFERLERİ İPTAL

İstinye-Çubuklu arabalı vapur seferleri olumsuz hava koşulları nedeni ile karşılıklı olarak geçici süreliğine iptal edildi.

BOĞULMAKTAN SON ANDA KURTARILDI

Sarıyer’de etkili olan sağanak yağışla birlikte su basan iş yerinde mahsur kalan bir kadın boğulmaktan son anda kurtarıldı. Çevredeki vatandaşlar sular altında kalan iş yerinin camlarını kırarak kadını kurtarırken yaşanan can pazarı kameralara yansıdı.

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışın ardından Sarıyer’e birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sarıyer Belediyesi ekiplerinin müdahalede yetersiz kaldığı su baskınlarında bir kadın boğulmaktan çevredeki vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı.
Şiddetli yağışın ardından sular altında kalan bir iş yerinde boğulma tehlikesi geçiren kadını çevredeki vatandaşlar, iş yerlerinin camını kırarak kurtardı. Vatandaşların omuzlayarak sular altındaki iş yerinden çıkardığı kadın daha sonra hastaneye kaldırılırken yaşanan can pazarı saniye saniye kameralara yansıdı.

Kameralara yansıyan görüntülerde çevredeki vatandaşların ellerine aldıkları sopa ve demirler yardımıyla iş yerinin camlarını kırdıkları görülüyor. Vatandaşların daha sonra sula altında kalan dükkandaki kadını omuzlayarak suların içerisinden çıkardığı görülüyor.

BOĞAZ ÇAMURA BÜRÜNDÜ

Şiddetli yağışın ardından İstinye’de Boğaz suları, oluşan sellerin ardından adeta çamura büründü.

ARAÇLAR YAĞMUR SULARI İÇİNDE KALDI

Özellikle Sarıyer'de etkisini arttıran sağanak yağış nedeniyle yollar göl olurken araçlar yağmur suları içinde kaldı. Bazı vatandaşlar ise bahçelerine dolan suları kovalar yardımıyla tahliye etmeye çalıştı.

ÜSKÜDAR MEYDANI GÖLE DÖNDÜ

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili şiddetli yağışın ardından Üsküdar Meydanı adeta su ile kaplandı. Rögar kapaklarının taşmasıyla birlikte su kaplayan meydanda vatandaşlar mahsur kaldı. Sular içerisinde yürüyen vatandaşlardan bir kısmının ayakkabılarını çıkardıkları görüldü.

Sular altında kalan meydanda mahsur kalan vatandaşlar otobüs ve Marmaray’a duraklarına sığındı. Vatandaşlar uzun süre durakta kalarak suların çekilmesini bekledi.

AKOM'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, kentteki sağanakla ilgili, "Yağış, özellikle boğaz çevresinde 25-90 dakikalık sürelerde etkili olmuştur. Yaklaşık 1,5 saatlik süre içerisinde 89 kg yağış, toplamda metrekareye 122 kg yağış kaydedilmiştir." açıklamasında bulundu.

AKOM'dan yapılan açıklamada, bugün saat 15.00 sıralarında başlayan yağışın, Kilyos, Sarıyer, Beykoz gibi İstanbul’un kuzey bölgelerini etkisi altına aldığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Yağış, özellikle boğaz çevresinde 25-90 dakikalık sürelerde etkili olmuştur. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait Kilyos AWOS istasyonundan kaydedilen verilere göre, yaklaşık 1,5 saatlik süre içerisinde 89 kg yağış, toplamda metrekareye 122 kg yağış kaydedilmiştir. Yağışla birlikte poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgâr (YSS KÖPRÜSÜ - 67km/s) hava sıcaklıklarının da 18°C derecelere kadar gerilemesine neden olmuştur. Yağışlar Kilyos, Sarıyer, Şişli bölgelerinde etkili olmuştur. Bu bölgede İBB'nin su çekme, yıkama, temizlik, ilaçlama ve mobil büfe hizmeti halen devam etmektedir. Yağışla birlikte alarma geçen

İBB İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Zabıta, AFAD ve Karayolları ekipleri su baskını ve göllenmelere müdahale etmiştir."

Şiddetli yağış nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve bağlantı yollarıyla Sarıyer sahilinde ve Baltalimanı Çayırbaşı Caddesi'nde ulaşımda kısa süreli aksamalar yaşandığı belirtilen açıklamada, "Yağışın 1 saat içerisinde kuvvetini yitirmesi ve hafif şekilde pazar sabah saatlerine kadar il genelinde devam etmesi bekleniyor."

İSTANBUL HAVA DURUMU

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

METEOROLOJİ'DEN YARIN İÇİN YENİ UYARI

Marmara ve Kuzey Ege’de yarın fırtına bekleniyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada, Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına beklendiği belirtilerek, vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına beklendiği belirtilerek, vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Açıklamada, “Rüzgarın yarın (Perşembe) Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına (50-75 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli olunması gerekmektedir” denildi.

Fırtınanın 30.09.2017 Cumartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.


En Çok Aranan Haberler