HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da YDG-H'ye darbe

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kobani eylemlerinde şiddet eylemlerine karışan örgüt üyelerini kamera görüntülerinden tespit etti.

İstanbul'da YDG-H'ye darbe

İstanbul'da, 11'i polis 150 kişinin yaralandığı, 348 kişinin gözaltına alındığı Kobani olaylarına katılan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi(YDG-H) üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. 3'ü kadın 16 kişi gözaltına alınırken, polis, şiddet eylemlerine katılan kişilerin tek tek tespit edilerek yakalanacağını bildirdi.

Sabah saatlerinde Özel Harekat ve helikopter desteğinde Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'nin de arasında bulunduğu 5 ilçede eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda 3'ü kadın 16 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 3 tabanca ve çok sayıda moloktof kokteyli ele geçti. Gözaltına alınan kişilerin başta polis araçları olmak üzere kamu binaları ve özel işyerlerine molotof kokteylli saldırı düzenleyen kişiler olduğu belirtildi. 16 kişi sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Yetkililer, şiddet eylemlerine katılan kişilerin tek tek tespit edilerek yakalanmaya devam edileceğini bildirdi.

150 KİŞİ YARALANMIŞTI

PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı olan YPG ile IŞİD mensupları arasında Suriye'de Ayn-El Arap (Kobani) bölgesinde devam eden çatışmaları protesto etmek amacıyla 6 Ekim-13 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen eylemlerde 102’si yaşı küçük 348 kişi yakalanmıştı. Eylemler sırasında gerçekleştirilen müdahaleler ve eylemler sonrasında yapılan operasyonlarda 111 atıma hazır molotof kokteyli, 19 havai fişek rampası, 2 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait şarjör ve dolu fişekler, 3 pompalı tüfek, 9 maske, 11 eldiven, molotof yapımında kullanılan 10 litre benzin, 3 el yapımı parça tesirli patlayıcı madde, gaz maskeleri, patlayıcı olarak kullanılmak üzere temin edilen piknik tüpleri, kesici aletler ve sopalar ele geçmişti. Eylemlerde 101 polis aracı, 409 kamu aracı, 1 kaymakamlık binası, 1 emniyet binası, 10 okul, market ve evlerinde arasında bulunduğu 313 sivil bina tahrip edilmişti. Olaylarda 3'ü ateşli silahlarla olmak üzere 11'i polis 150 kişi yaralanmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler