HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbullulara 'Eve erken gidin' uyarısı! İşte son hava durumu raporu...

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, yağışlar nedeniyle sosyal medya hesabı üzerinden İstanbullulara uyarılarda bulundu. Şen, paylaşımında İstanbullulara eve erken gitmelerini önerdi.

İstanbul'da öğlen saatlerinde şiddetini artıran yağmurun tahmini olarak önümüzdeki 20 saat boyunca etkisinin süreceğini bildirildi. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, havanın son durumuyla ilgili gelişmeleri sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. Şen, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbullulara evlerine erken gitmesi konusunda uyarılarda bulundu.

İşte Şen'in paylaşımı:

"İstanbulda Soğuk hava bugün ÖS etkisini hissettirecek gündüz 8-9 C ye kadar düşer bu da ortalamanın 4-5 C altında demektir. Bugün, yarın üşürüz. Önümüzdeki 20 saat yağışa dikkat etmeliyiz. Mazgallar yapraklarla dolu su birikmeleri olur. Eve erken gitsek iyi olur. Yarın öğleden sonra yağış kesilir."

Profesör Şen'in yaptığı açıklamaya göre,k, hava gündüz saatlerinde 8-9 derece civarında, yani ortalamanın 4-5 derece altında seyredecek. Bugün ve yarın üşütecek havanın yanında, mazgalları kapatan yaprakların sebep olacağı su birikmelerine dikkat etmek gerekiyor. Evlere erken gitmenin iyi olacağını belirten Şen, yarın öğleden sonra yağışların kesileceğini söyledi.

BU HAFTA ÜLKE GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin güney ve batısı ile zamanla doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Manisa çevrelerinin yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, Erzurum'un yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ve iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın: İç Anadolu'nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden, Marmara ve Kıyı Ege'de Kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bugün (Pazar) Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI AZALACAK MI?

Son hava durumu raporuna göre, hava sıcaklıklarının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

MARMARA'DA SERT RÜZGARA DİKKAT!

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, doğu kesimlerde güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Bugün(Pazar) İç Anadolu'nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçeleri (Kuşadası, Didim, Marmaris, Bodrum, Datça, Köyceğiz, Dalaman), yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler