HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'u lodos vurdu! Bursa'da yaralılar var...

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan lodos nedeniyle saat 11:00 itibariyle tüm vapur seferleri iptal edildi. Bursa'da yaralananlar oldu...

THY de fırtına nedeniyle 229 seferinin yapılamadığını açıkladı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Bursa'da lodos dehşeti: 2 yaralı

Orhangazi'de, üzerine ahşap çatı devrilen sürücü ve başına tuğla düşen mermer ustası yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi

Marmara Bölgesi’nde hayatı felç eden lodos Orhangazi ilçesinde iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Orhangazi ilçesinde, kuvvetli lodos nedeniyle yerinden sökülen ahşap çatının altında kalan traktör sürücüsü ile başına tuğla düşen mermer ustası ağır yaralandı. Alınan bilgiye göre, Gedelek Mahallesi'nde, Üzeyir Engin'e ait binanın çatısı, şiddetli lodosun etkisiyle koparak odun toplamaktan gelen Recep Topal'ın (53) kullandığı traktörün üzerine düştü. Çevredekiler tarafından kurtarılan ve 112 Acil Servis ekiplerince Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Topal, ilk müdahalesinin ardından Bursa'daki Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralının hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi. Hürriyet Mahallesi'nde ise müftülük inşaatında çalışan mermer ustası Rıfat Yıldırım'ın (35) başına, lodos nedeniyle kayan ytong tuğla düştü. İlçedeki hastanede yapılan ilk müdahalesinden sonra Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Yıldırım'ın da hayati tehlikesi bulunuyor. Bu arada, Bursa-İstanbul karayolunun Orhangazi kesiminde refüje bir çatı uçtu. Yolun iki şeridinin de kapanmasına yol açan çatı, vinçle kaldırıldı ve trafik akışı normale döndü.

Dev dalgalar yola taştı vatandaş mahsur kaldı

İstanbul'da etkili olan şiddetli lodosla birlikte Üsküdar'da dev dalgalar yola taşarken, hafta sonunu sahilde geçirmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Üsküdar'da dev dalgaların yola taşması nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, Kız Kulesi çalışanları dalgaların arasından malzemelerini kurtarmaya çalıştı.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi. Üsküdar'da hafta sonunu sahilde geçirmek isteyen vatandaşlar, metrelerce yükseklikteki dalgalarla karşılaştı. Yola taşan dev dalgalar sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı sürücüler, dev dalgalar nedeniyle yoldan geçemezken, yol kenarına park ederek fırtınanın dinmesini bekledi.

VATANDAŞLAR SAHİLDEN UZAKLAŞTI

Bazı vatandaşlar dev dalgaları fotoğraflamaya çalışırken, bazıları koşarak dalgalardan kaçtı. Dalgaların çok etkili olduğunu belirten bir vatandaş ise, vatandaşların sahilden uzaklaştığını söyledi.

GÖREVLİLER ZOR ANLAR YAŞADI

Öte yandan Kız Kulesi'nde çalışan görevlilerin de dalgaların arasında malzemelerini kurtarmaya çalıştıkları görüldü.

TÜM VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Kötü hava şartları nedeniyle tüm vapur seferleri de iptal oldu.

Beşiktaş iskelesinde “Yoğun Hava Muhalefeti Nedeniyle Seferler İptal" yazısını görenler diğer ulaşım araçlarına yöneldi.

İDO'NUN İÇ HAT SEFERLERİ İPTAL

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)'nden yapılan açıklama, tüm iç hat deniz otobüsü ile arabalı vapur seferleri iptal edildiği kaydedildi.

İptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri ise söyle belirtildi:

08:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
08:55 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
09:00 Kartal / Yalova Deniz Otobüsü
09:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
09:30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
10:30 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot
10:45 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
10:45 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
11:00 Yenikapı - Yalova Deniz Otobüsü
11:30 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
11:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
11:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
12:30 Yalova / Kartal Deniz Otobüsü
12:30 Yalova - Yenikapı Deniz Otobüsü
13:00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlutk-Armutlu-Bursa Deniz Otobüsü
13:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
14:10 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
14:30 Bursa-Yenikapı-Kadiköy Deniz Otobüsü
15:00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlutk-Armutlu-Bursa Deniz Otobüsü
18:30 Bandırma - Yenikapı Hızlı Feribot
18:30 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

08.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
13.45 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

BEŞİKTAŞ'TA AĞAÇ DEVRİLDİ, YOL KAPANDI

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul genelinde etkili olan lodos nedeniyle, Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametinde yol kenarında bulunan ağaç devrildi. Devrilen ağaç yolu trafiğe kapattı; şans eseri yaralanan olmadı.

Ağacın devrildiği bölgeye gelen polis ekipleri, trafiğin Levent istikametinde olan şeritten çift yönlü akmasını sağladı. Bölgeye gelen belediye ekipleri de elektrikli testerelerle devrilen ağacı parçalara ayırdı. Ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından kesilerek parçalara ayrılan ağaç yoldan kaldırıldı.

Trafik, ağacın kaldırılmasının ardından normale döndü.

GÖKÇEADA'YA 2 GÜN ULAŞIM YOK

Çanakkale Boğazı ve adalara deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması; dün, bugün ve yarınki Kabatepe- Gökçeada hattında yapılması planlanan bütün seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal etti. Geyikli- Bozcaada seferleri de aynı şekilde iptal edildi. Bursa- İstanbul arası çalışan BUDO da deniz uçağı seferlerini iptal etti.

KARLAR ERİYİP SEL OLABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yüksekliğinin kayak merkezleri olan Bursa Uludağ'da 185, Kocaeli Kartepe'de 177, Bolu Kartalkaya'da 168, Isparta Davraz'da 135, Çankırı Ilgaz'da 90, Manisa Spil dağında 25 santimetre olduğunu belirtti. Kuvvetli lodos fırtınasıyla birlikte hava sıcaklıklarında artış ve yağış beklendiği açıklandı. Yetkililer sıcaklığa bağlı kar erimelerinin neden olabileceği ani sel ve taşkın riskine dikkat çekerek uyarıda bulundu. (AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler