HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'un kurtuluşunun 92. yıl dönümü

İstanbul'un kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Taksim Meydanı'nda düzenlenen törende İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Törende daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu. Şeref defterini imzalayan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, şunları kaydetti:

"Bugün İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü milletçe ve büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu tarihi ve tabiat harikası müstesna şehrin kurtuluşu hiç şüphesiz milli mücadele tarihimizin en önemli sayfalarından biridir. Aynı zamanda bugün Türk milletinin sahip olduğu ebediyete kadar hürriyet ve istiklal düşüncesinin abideleşmiş bir sayfasını bir yanıyla anma ve diğer yanıyla yeniden yaşama günüdür. Bu anlayışla devraldığımız mirası çağdaş medeniyetler seviyesine taşımak için istiklal mücadelesinden aldığımız ilhamla ve milletimizden aldığımız güçle gece ve gündüz çalışıyoruz. Bu kutlu günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları tüm şehit ve gazilerimizi birkez daha şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun diyorum."

Törene, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve İBB yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler