HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte 2016 İstanbul Film Festivali programı

Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği İstanbul Film Festivali'nin bu yılki programı netleşti. 35. incisi düzenlenecek festival 7 Nisan'da start verecek! İşte 2016 İstanbul Film Festivali programı!

İşte 2016 İstanbul Film Festivali programı

Sinemaseverleri, Türk ve dünya sinemasının en yeni örnekleriyle buluşturmayı hazırlanan 2016 İstanbul Film Festivali ile ilgili detaylar netleşmeye başladı. 25 bölümde 62 ülkeden 223 yönetmenin filmlerinin görücüye çıkacağı 35. İstanbul Film Festivali programı belli oldu. AKBANK'ın 12. kez sponsorluğunu üstlendiği festivalde ilginç, ödüllü, dikkat çekici yapımlar yer alıyor. Coen Kardeşler’in Yüce Sezar’ı, ülkesinde gişe rekoru kıran Claude Lelouch’un Bir Kadın Bir Erkek’i bunlardan bazıları. Peki festival ne zaman başlayacak, biletler nereden alınacak? 35. inci kez düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali'ne kimler konuk olacak. İşte 2016 İstanbul Film Festivali hakkında merak edilenler ve bilinmesi gerekenler!

2016 İSTANBUL FİLM FESTİVALİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yönetmen Can Evrenol, oyuncu Hazal Kaya ve DokuFest Direktörü Nita Deda’nın jüri koltuğunda oturduğu 2016 İstanbul Film Festivali'nde yarışma heyecanı bu yıl festivalin ilk gününden başlayacak. "En İyi Kısa Film" e yarışmanın sponsoru Anadolu Efes tarafından 5 bin tl’lik ödül verilecek. Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) jürisi de yarışmadaki bir filme ödül verecek. Ayrıca 10 yıldır dünyada sadece İstanbul Festivali'nde yapılan, "FACE Avrupa Konseyi Sinemada İnsan Hakları Yarışması", bu yıl “Eurimages” fonunun da desteğiyle, yarışmada bulunan 10 film arasından kazanana 10 bin avro para ödülü verecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi'nin de desteklediği 2016 İstanbul Film Festivali, 7-17 Nisan 2016 tarihinde sinemaseverlerle buluşacak.

FESTİVAL BİLETLERİ NEREDEN ALINABİLECEK?

2016 İstanbul Film Festivali'nin gösterimleri; Atlas, Akbank Sanat, İtalyan Kültür Merkezi, Ortaköy Feriye Sineması, Kadıköy Rexx Sineması gibi toplam 10 salonda yapılacak. Söz konusu filmlerin bilgileri, festivalin çizelgesi, etkinlikleri ve tüm detaylarını içeren festival katalogu, 19 Mart Cumartesi'den itibaren Atlas ve Rexx sinemalarından ve İKSV'den 5 TL’ye alınabilecek! Festival gösterimleri 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30 seanslarının yanı sıra artık festivalin gelenekselleşen geceyarısı gösterimleri Cuma ve Cumartesi geceleri Atlas ve Rexx sinemalarında 24.00 seanslarında yapılacak. 35. İstanbul Film Festivali’nin programının tamamına, film.iksv.org adresinden ulaşılabiliyor. Sinema dersleri ve konserler gibi eğlenceli etkinliklerin, konuk sinemacıların katılacağı söyleşilerin de olacağı İstanbul Film Festivali'nin biletleri, 26 Mart Cumartesi günü satışa çıkacak.

35. FİLM FESTİVAL KONUKLARI KİMLER?

Akbank’ın yanı sıra Anadolu Efes, Sabah Gazetesi , ATV, NTV, TLC ve Nescafé Gold'un sponsor olduğu İstanbul Film Festivali'ne katılacak oyuncu ve yönetmenler, filmlerinin gösterimlerinden önce sinemalarda sunumlar yapacak ve gösterim sonrasında da izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. İşte 35. İstanbul Film Festivali konukları!

Altın Lale Uluslararası Yarışma jürisinin başkanlığını üstlenen ve Akbank Galaları bölümünde Çete / El Clan filmi gösterilecek yönetmen Pablo Trapero ve oyuncu eşi Martina Gusman, Şövalye filminin oyuncusu, Yunanistan’ın pop starlarından Sakis Rouvas, Tam Gözlerimi Açarken filminin yönetmeni Leyla Bouzid, Sundance’te En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran Belgica’nın yönetmeni Felix van Groeningen, Kolombiya’nın tarihteki ilk Oscar adayı filmi Yılanın Kucağında’nın yönetmeni Ciro Guerra, 10 yıl önce festivalin Uluslararası Yarışma bölümünde Radikal Halk Ödülü ve FIPRESCI Ödülü’nü kazanan Lucille Hadzihalilovic,Uruguay asıllı Meksikalı yönetmen Rodrigo Plá ve senaryo yazarı Laura Santullo, Öteki Tarafa Yolculuk adlı canlandırma belgeseliyle 2012’de FACE Sinemada İnsan Hakları Yarışması Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Anca Damian, Berlin Film Festivali’nin büyük ödülü Altın Ayı’yı kucaklayan Denizdeki Ateş filminin yönetmeni Gianfranco Rosi, Filistinli kadınların işgal altındaki yaşamlarını ele alan filmi 3000 Gece programda yer alan, yönetmen Mai Masri 2016 İstanbul Film Festivali'nin konukları arasında olacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler