HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte canlı bombanın en net fotoğrafı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan 3 canlı bomba hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Öte yandan teröristlerden birinin havalimanında yürürken görüntüleri ortaya çıktı

İşte canlı bombanın en net fotoğrafı

Atatürk Havalimanı’nda saldırı düzenleyen 3 canlı bombadan 1’inin havalimanında yürürken görüntüleri ortaya çıktı. Kışlık mont giyen ve belini tutan teröristin, cesetleri Adli Tıp Kurumu’na getirilen 3 teröristten biri olduğu belirtiliyor.

Vücut bütünlüğü bozulan ve belinden yukarısı olmayan terörist ayakkabısından teşhis edildi.

EVİNDEN ŞİFRELİ BELGELER ÇIKTI

Bu arada Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya ilişkin 2 eve operasyon düzenledi. Evlerde bulunan çok sayıda şifrelenmiş örgütsel doküman ve dijital malzeme inceleme altına alındı.

Saldırı anına ait kamera kaydında ise kendini patlatan diğer canlı bombanın ateş ederken görüntüsü bulunuyor.

TERÖRİSTLE İLGİLİ ÇARPICI DETAY

Özbekistan’a iş seyahati yapmak için giderken, güvenlik kontrolü sırasında hain saldırıda hedef oldu. 28 yaşındaki yaralı olarak getirildiği Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde o anlarda yaşadıklarını kameralara anlattı.

Arkasından gelen bir sese baktığı sırada teröristi gördüğünü söyleyen Kelleci, "Güvenlikten geçmek üzere bekliyorduk. Arkamda bir ses duydum. Sese doğru baktığımda terörist uzun namlulu silahla üstümüze doğru ateş ediyordu. Yanımda bir adam vardı. Güvenlikten geçerken, metal eşyası öttüğü için geri çevrildi. Çevirme sırasında direk vücudundan yaralandı ve vefat etti. Ben de mazgalların altına kendimi atarken, omzumdan vuruldum" dedi.

SİLAHI TUTUKLUK YAPMIŞ

Patlama sırasında ise yerde olduğunu ve patlamayı görmediğini belirten Kelleci, "Benim gördüğüm bir kişiydi. Hatta silahı bir ara tutukluk yaptı. Patlama anında vurulmuş yerde yatıyordum" diye konuştu.

Öte yandan Yasin Öcalan isimli bir yaralının durumunun ağır olduğu öğrenilirken, akrabaları ve yakınları hastane bahçesinde gözyaşlarına boğuldu.

TERÖRİSTLER BÜYÜK İHTİMAL YABANCI UYRUKLU

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Atatürk Havalimanı'nda dün gece yaşanan hain terör saldırısıyla ilgili olarak soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, canlı bomba olan kişilerin Adli Tıp Kurumundaki otopsilerinin bittiği ve olayda belden yukarılarında vücut bütünlüğünün bozulduğu, kimliklerinin belli olmadığı ve yabancı olabilecekleri şüphelerinin bulunduğu öğrenildi.

Canlı bombaların keşif yapıp yapmadığının da araştırıldığı soruşturmada, geçmişe yönelik havalimanındaki kamera kayıtlarının inceleneceği kaydedildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler