HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Cübbeli'nin mesleği ve geliri

Kimlik tespiti için kürsüye gelen Cübbeli Ahmet Hoca’ya mahkeme başkanı, “Başınız sağolsun" dedi. Bunun üzerine Cübbeli, “Biz de teşekkür ederiz izin verdiğiniz için" diye karşılık verdi.

İşte Cübbeli'nin mesleği ve geliri
Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de sanıkları arasında bulunduğu Karagümrük Çetesi’ne yönelik açılan davanın ilk duruşması başladı. Davada Ünlü’nün de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 16 sanık yargılanıyor.
**CÜBBELİ’NİN ARKASINA JANDARMA OTURDU**
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanıklar Cübbeli Ahmet Hoca, Barış Sezek, Mahjouba Demirel, Kamara Alımukhamedova, Kakhramonjon Kholmamatov, Mehmet Batur katıldı. Salonua ilk olarak Cübbeli Ahmet Hoca alındı. Cübbeli Ahmet Hoca’nın arka sırasına jandarma görevlileri oturtuldu. Karagümrük Çetesi lideri Nuri Ergin’in ağabeyi Nejat Ergin ile oğlu Yiğit Ergin’in aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.
**BAŞKANDAN BAŞSAĞLIĞI**
Kimlik tespiti için kürsüye gelen Cübbeli Ahmet Hoca’ya mahkeme başkanı,annesinin ölümünü kastederek “Başınız sağolsun" dedi. Bunun üzerine Cübbeli, “Biz de teşekkür ederiz izin verdiğiniz için "dedi.
**"2 EŞİM, 8 ÇOCUĞUM VAR"**
8 çocuğu olduğunu belirten Cübbeli, “İki eşim var."dedi. Mesleğini ‘yazar’ olarak belirten Cübbeli, aylık gelirinin 10 bin TL olduğunu söyledi. Mahkeme başkanının ‘Sabıkanız var’ demesi üzerine, “Sabıkam 312. maddeden var. 312. madde değişti ama o silinmez" dedi.
**ŞAPKALARI ÇIKARIN UYARISI**
Salonda bir çok izleyici de hazır bulundu. İzleyicilerin bazıları kafasında takke ile duruşma salonuna girdi. Takke ile duruşma salonunda oturanlar salon görevlileri tarafından ‘şapkaları’ çıkartın şeklinde uyarıldı.
**CÜBBELİ'NİN AVUKATI: DURUŞMA KAPALI YAPILSIN**
Cübbeli Ahmet Hoca'nın avukatı Yunus Yıldırım söz alarak 'müvekkilinin toplumda bulunduğu konuma bakılarak duruşmanın kapalı yapılmasını şayet mahkeme bunu kabul etmezse duruşma ile ilgili yayın yasağı konulmasını talep ediyoruz' dedi. Duruşma savcısı ise talebin reddedilmesini istedi. Duruşmaya ara verildi.
**CÜBBELİ’YE 45.5 HAPİS İSTENİYOR**
İddianamede Ahmet Mahmut Ünlü’nün, “Haksız çıkar sağlamak için kurulan örgüte yardım etmek, 2 kez insan ticareti yapmak, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakmak" suçlarından 25,5 yıldan 45,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Cübbeli Ahmet Hoca, soruşturma kapsamında 12 Aralık 2011 tarihinde tutuklanmıştı.
**CÜBBELİ AHMET HOCA İLE MAHKEME BAŞKANI ARASINDA GÜLDÜREN DİYALOGLAR**
Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de sanıkları arasında bulunduğu Karagümrük Çetesi’ne yönelik açılan davada tutuklu sanık Barış Sezek’in ardından Ahmet Mahmut Ünlü savunma yaptı. Savunmasını yapan Cübbeli Ahmet Hoca ile Mahkeme Başkanı arasında geçen diyaloglar salonda gülüşmelere neden oldu.İşte o diyloglar;
-Mahkeme Başkanı: Kendi kendine imam nikahı oluyor mu?
- Ünlü: Oluyor. Onu özel konuşuruz. Öğretiriz
- Ünlü: (İkinci eş) Hanımla ne yapacağız bilmiyorum. Medyaya da çıkarsa...Gizlilik kararı da almadınız
- Mahkeme Başkanı: Eşiniz bilmiyor mu ikincisini? Ne yapar sizi döver mi?
- Ünlü: Biliyor ama çok kıskanç. Dövmesini gerek yok ki. Sabaha kadar konuş... Hapisten çıktın bir gece de öyle gitti
**"SİZİN ADALETİNİZE GÜVENİYORUZ"**
Ünlü, "Sizin adaletinize güveniyoruz. Biliyoruz hakimlerimiz adildir. Hak yerini bulur" dedi.
Mahkeme Başkanının "Bayanlardan biri ön tarafından ameliyat izi var diyor" sözleri üzerine, Ünlü, "Herkes bilir bunu. By –pass ameliyatı olan birinde bu iz olur" diye konuştu. Başkanın, "Fas’lı birisi sizi çıplak görmeden nereden biliyor?" sorusuna Ünlü, "Bunları kim öğretti o belli değil. Tercümanlar kimdi? Benim internette çıplak görüntümü verdiler. Cemaat reddetsin diye uğraşıyorlar. JİTEM , MİT deyip duruyorlar. Bu kadını bulan güç, ona burasında bu iz var dedirtiyor" diye yanıt verdi.
Kanunen suç diye imam nikahı kıymadığını ifade eden Ünlü, " Ben imam nikahı kıymıyorum kimseye. Kıymadık suç dedik, bu durumlara düştük. Kendi nikahımı bile kıymadım" ifadelerini kullandı. Ünlü, Mahkeme Başkanın, "Kendi kendine imam nikahı kıyılıyor mu?" sorusuna, "Oluyor. Onu özel konuşuruz. Öğretiriz" dedi. Ünlü’nün bu sözleri, mahkeme başkanı ile salondakileri güldürdü.
**"ÇENEM DÜŞTÜ. ŞEKERİM YÜKSELİYOR"**
Mahkeme Başkanının, "Kadının biri sizin onu boşadığınızı söylüyor ve ağladığını belirtiyor. Telefonda ağlama muhabbeti ediyorsunuz. Bunu nasıl değerlendirecek siniz?" sözlerine Ünlü, "Bilmediğim bir şeyi değerlendiremem. Bilmediğim bir konu. Affedersiniz ama biz toplu bir şeylere girdik burada Çenem düştü. Şekerim yükseliyor" dedi.
**BİRİNCİ HANIMIM İKİNCİ HANIMI ÇOK KISKANIYOR**
İki eşi olduğunu belirten Ünlü, "Benim birinci hanım, ikinci hanımı çok kıskanıyor. İkinci hanıma gizli gidiyorum. Haftada bir kere gidiyorum. O eve gündüz gittiğimi birinci hanımım bilmiyor" ifadelerini kullandı.
**MAHKEME BAŞKANI İLE CÜBBELİ’NİN GÜLDÜREN DİYALOGLARI-**
Dava nedeniyle mahrem şeylerini anlattığını belirten Ünlü, "Hanımla napacağız bilmiyorum. Medyaya da çıkarsa napacağız. Gizlilik kararı da almadınız" dedi. Bu sözlere tepki gösteren mahkeme başkanı, "Eşiniz bilmiyor mu ikincisini? Ne yapar sizi döver mi?" diye konuştu. Ünlü’nün başkanın bu tepkisine karşılık, "Biliyor ama çok kıskanç. Dövmesini gerek yok ki. Sabaha kadar konuş. Hapisten çıktın bir gece de öyle gitti" sözleri salonda uzun süre gülüşmelere neden oldu.
DHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler