HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Diyarbakır'daki olayların bilançosu: 12 ölü, 49 yaralı, 189 gözaltı

Kobani bahanesiyle yapılan eylemlerin faturası ağır oldu. Sadece Ağrı’nın Patnos ilçesi belediye binasındaki zarar 4 milyon TL.

İşte Diyarbakır'daki olayların bilançosu: 12 ölü, 49 yaralı, 189 gözaltı

Geçen çarşamba günü 3 bin kişiyle belediyeye yürüyen eylemciler, molotoflarla yaktıkları binayı kullanılamaz hale getirmişti. Gösterilerde en ağır darbeyi ise eğitim kurumları yedi. Bölgede 212 okul yakıldı.

İşte ağır fatura:

DİYARBAKIR’da 34 okula saldırıda bulunuldu. Bunlardan 10’u eğitim yapılamaz durumda.
ŞIRNAK’ta 13 eğitim kurumu saldırıya uğradı. Yakılan Silopi Milli Eğitim Müdürlüğü binası kullanılamaz hale geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, ağır hasar gören okullar için 1500 sıra ve masa siparişi verdiklerini söyledi.
BATMAN’da 4 okul ile bir öğretmenevine saldırıda bulunuldu.
ŞANLIURFA İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Ceylanpınar’da 6, Suruç’ta 7, Viranşehir’de 4 ve Hilvan’da 2 olmak üzere 19 eğitim kurumuna taş ve molotofla saldırıda bulunulduğunu bildirdi.
BİTLİS’te 8 okula saldırı düzenlendi.
MARDİN’de 36 okula saldırı düzenlendi. 5 okul kullanılamaz halde.
MUŞ’ta 6 okul kullanılamaz hale geldi. Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası da ağır hasar gördü.
VAN’da 18 eğitim kurumu hedef alındı. Bazı öğretmenevi, kültür müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğü binaları da tahrip edildi.
HAKKÂRİ kent merkezinde 4, Yüksekova’da 17, Çukurca’da 5 ve Şemdinli’de 2 olmak üzere 28 okulda hasar meydana geldi. Yüksekova’da etüt ve kültür merkezlerine de zarar verildi. Çukurca’da halk eğitim binası tahrip edildi.
SİİRT’te 13 okul ve 2 halk eğitim merkezi binasına saldırıda bulunuldu.
MERSİN ve Tarsus’ta 3 okul saldırganların hedefi oldu.
TUNCELİ merkezde 2 okul ve bir spor salonuna molotofkokteyli ve taşlarla saldırı düzenlendi.
BURSA’da göstericilerin saldırdığı Hasan Ali Yücel İlkokulu ile Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nun camları kırılırken, güvenlik kameraları da hasar gördü.
GAZİANTEP’te bir okul göstericilerin hedefi oldu.

Batman’da 3 milyon TL kayboldu

Batman’da 8 Ekim’de başlayıp 3 gün süren Kobani protestoları sırasında kamu ve özel bankalara ait 20 ATM ateşe verildi, 3 milyon lira yandı veya kayboldu. Turgut Özal Bulvarı’ndaki banka şubelerinin ATM cihazları yangın sonrası metal yığınına döndü. Özel bir bankaya ait ATM’de 350 bin TL yanarken, bir başka özel bankaya ait çek- senet kasasının kaybolduğu belirtildi. Çıkan olaylar nedeniyle sigorta şirketleri de poliçe işlemlerini durdurma kararı aldı. Batman Valisi Azmi Çelik ise olaylarda 7’si çocuk 22 kişinin tutuklandığını vurgulayarak işyeri hasar görenlerin zararının karşılanacağını söyledi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler