HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte 'E-Devlet üzerinden üniversite kayıtları nasıl yapılır?' sorusuna yanıt

Kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen pek çok işlemin internet üzerinden yapılmasını sağlayan e-Devlet hizmetlerine bir yenisi eklendi. Artık e-Devlet ile üniversite kaydı yapılabilecek.

İşte 'E-Devlet üzerinden üniversite kayıtları nasıl yapılır?' sorusuna yanıt

Üniversite kayıt işlemi e-Devlet'te! Devlet üniversitelerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler için elektronik ortamda yapılacak kayıtlar 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden tamamlanabildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen pek çok işlemin internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmesine olanak veren e-Devlet kapsamında üniversite e-kayıt işlemi de yapılabilecek. e-Devlet kapısı olarak bilinen ve kullanıma açılan bu portaldan yapılabilecek pek çok işlem var. Devlet üniversite kayıtları ise bu işlemlerden yalnızca biri.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Üniversite kayıtları ya da e-Devlet çatısı altında yapılabilecek pek çok işlemi gerçekleştirmek için ilk yapılması gereken şey ise bir e-Devlet şifresi almak. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten yararlanmak için önce PTT şubelerinden bir şifre almak ve kullanıcı oluşturmak gerekiyor. 2 TL karşılığında tüm PTT şubelerinde gerçekleştirilen bu işlemin ardından artık bir e-Devlet hesabına sahip oluyorsunuz.

E-DEVLETTEN KAYIT İMKANI

Devlet yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkanı sunacak. Elektronik kayıt, öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olacak. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracak. Elektronik kayıt işlemi, 2015-2016 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacak. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecek. Yerleşen adaylar, e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecekler.

E-DEVLET ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

e-Kayıt hizmetinden faydalanmak için PTT’ler aracılığı ile dağıtımı yapılan e-Devlet Kapısı şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr adresine ya da e-Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK “Üniversite e-Kayıt”hizmetini tıklamak yeterli olacak. Öğrenciler, kayıtlarını başarıyla tamamladıklarını gösteren belgeyi barkodlu olarak alabilecek. Ayrıca web hizmetinde e-Kayıt hizmeti için hazırlanan kılavuza da yer verilecektir. Öğrenci adaylarının kayıt yaptırmak için yerleştikleri üniversiteye fiilen gitmesinin gerek kalmadığı e-Kayıt uygulaması öğrenci adaylarına hem zaman, hem de maddi tasarruf sağlama anlamında katkı sağlayacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler