HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte İstanbul'a yakın 5 tatil yeri

İstanbul'a yakın tatil yerleri, vatandaşların tatil için uzak yerlere gitmesine gerek kalmadan rahat bir tatil yapmalarını sağlıyor. Peki İstanbul'a yakın tatil yerleri nereler? Detaylar haberimizde.

İşte İstanbul'a yakın 5 tatil yeri

Sıcaklıkların etkisini iyiden iyiye arttırmasıyla İstanbul'da yaşayan vatandaşlar İstanbul'a yakın tatil yerlerini aramaya başladı. Yoğun iş stresi, şehrin kalabalığı ya da farklı yerler görme arayışındaki vatandaşlar İstanbul'a yakın tatil yerlerinde tatilini değerlendirmek istiyor. İş yorgunluğunu üzerinden atmak isteyen çalışanlar yollarda uzun süre vakit harcamamak için İstanbul'a yakın tatil yerlerini arıyor. Türkiye'nin ilk Türkçe portalı olan Mynet.com olarak sizler için İstanbul'a yakın tatil yerlerini derledik. Haberimizden faydalanarak İstanbul'a yakın tatil yerleri hakkında bilgi edinebilir ve böylece gideceğiniz yeri daha kolay seçebilirsiniz.

ŞİLE

İstanbul'un Kocaeli Yarımadasında kalan kısmının Karadeniz kıyısında yer alan Şile, denizi ve tarihi değerleriyle özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistleri ağırlar. Oldukça uzun kumsal ve plaj alanına sahip olan Şile'de gezip görebileceğiniz çok sayıda yer bulunmaktadır. İstanbul'a yakın tatil yerleri arasından Şile'yi tercih ederseniz burada; Değirmençayırı Şelalesi, Hacıllı Şelalesi, Onbir Göller Vadisi, Kumbaba Tepesi, Ağlayan Kaya gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Şile'de otel ve pansiyonların yanı sıra camping alanları da bulunmaktadır. Öte yandan tatil için bu bölgeyi tercih ederseniz her yıl Temmuz ayının son haftası gerçekleştirilen Şile Festivali'ne katılabilirsiniz.

KİLYOS

İstanbul'a yakın tatil yerleri arayanların ilk aklına gelen yerlerden biri de Kilyos. Eski çağlardan bu yana yerleşimin olduğu Kilyos, Taksim'e 30 km, İstanbul Atatürk Havaalanı'na ise 50 km uzaktıkta olup, şehrin Avrupa Yakasındadır. Küçük bir balıkçı köyü olan Kilyos, 1960'lı yıllardan sonra turizm açısından gelişme göstermiş ve turizme gereken önem verilmeye başlanmıştır. Yerleşim açısından eski bir tarihi olan Kilyos'ta plajları, Ceneviz Kalesini ve çeresindeki tarihi dokuyu görebilirsiniz.

KIYIKÖY

Kırklareli sınırları içerisinde Vize ilçesine bağlı Kıyıköy doğal güzellikleri ile öne plana çıkmaktadır. Karadeniz kıyısında yer alan Kıyıköy'de mutlaka doğa yürüyüşleri yapmalısınız ve muhteşem doğanın tadını çıkarmalısınız. Aya Nikola Manastırı, Kıyıköy Kalesi ve Surları, Kıyıköy Camii, Kıyıköy Mağarası, Kıyıköy Liman Hamamı, Kasatura Tabiat Koruma Bölgesi, Kazan Deresi, Pabuç Deresi ve kumsalları görülecek yerler arasındadır. Kıyıköy'e gidenlerin yine kasaba yakınındaki Bahçeköy'de manda yoğurdu yemeleri tavsiye edilir.

BÜYÜKADA

Prens Adaları olarak bilinen adalar arasında en büyük yüzölçüme sahip olan ada Büyükada'dır. İstanbul'un en fazla ziyaret edilen yerleri arasında bulunan Büyükada, çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Büyükada'da Osmanlı döneminden kalma İskele Binası, 19. ve 20. yy'dan kalma Türk - Batı mimarisinin sentezini yansıtan köşkler, İsa Tepesi'nde bulunan Yetimhane, Aya Yorgi Manastırı, Aya Nikola Manastırı, Hristos Manastırı, Aya Dimitri Cemaat Kilisesi, Panagia Kilisesi, Aya Todori Şapeli, Profitis İllias Mezarlık Kilisesi, Ermeni Katolik Kilisesi, San Pacifico Latin Katolik Kilisesi, Musevi Sinanogu, yaz aylarında faaliyet gösteren yazlık sinema olan Lale Sineması, plajları, Dil Burnu, Adakule görülecek yerler arasındadır. İstanbul'a yakın tatil yerleri arasında Büyükada'yı tercih ederseniz fayton ya da bisikletle adayı dolaşabilirsiniz.

MAŞUKİYE

Kocaeli'nin köylerinden olan Maşukiye, Sapanca Gölü'nün yanı başında yer almaktadır. Doğa severlerin tercih ettiği yerlerden biri olan Maşukiye hem yaz aylarında, hem de kış aylarında ilgi görmektedir. İstanbul'a yakın tatil yerleri arasında Maşukiye'yi tercih ederseniz, gezintinize köy ve çevresini dolaşarak başlayabilirsiniz. Ardından Maşukiye yaylalarına çıkarak bol oksijen ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Kış aylarında ise Kartepe mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Ayrıca Sapanca Gölü ve Derbent Maşukiye'ye oldukça yakın mesafede yer almaktadır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler