HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Kanal İstanbul için belirlenen güzergah

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı imar planına göre Kanal İstanbul projesinin güzergâhı belli oldu.

İşte Kanal İstanbul için belirlenen güzergah

44 kilometre uzunluğundaki Kanal İstanbul, Yeniköy’den başlayıp, Sazlıdere Barajı’nı takip ederek Küçükçekmece Gölü’nden denize dökülüyor

Plan ile Kanal İstanbul güzergâhı ve güzergâhta yapılacak yeni yerleşim birimleri, ticaret alanları ve turizm merkezleri ile rezerv alanları da belirlendi. İmar Planı’na göre Kanal, Kuzey’de Yeniköy’den başlayacak, 3. Havalimanı’na komşu olacak. 44 km uzunluğunda ve 200 metre genişliğinde olması planlanan Kanal’ın kuzey ve güney ucunda birer lüks marina kurulacak.

Bakanlığın, bu rotayı seçmesinin en önemli nedeni ise, kanal aksında bulunan arazilerin büyük bölümünün hazineye ait olması. Hazırlanan plandaki verilere göre kanalın geçtiği arazilerin büyük bölümü tarımda kullanılıyor.

Projede Sazlıdere Barajı ve Küçükçekmece Gölü’nden maksimum fayda sağlanması da planlandı. Sazlıdere Barajı boydan boya kanalın içinde olacak. Kirlilik sebebiyle tehlike alarmı verilen Küçükçekmece Gölü de kanal içinde yer alacak. Bu sayede istimlak bedeli ile diğer maliyetler daha düşük olacak. Güzergâhın bir diğer avantajı, yol üzerinde hiç orman arazisi bulunmaması. Kanal boyunca yoğun ve az yoğunlukta konutlar, ticaret alanları ve turizm merkezleri bulunacak.

'GÜZERGAH ÇALIŞMAMIZ YOKTUR'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul’un güzergahı ile ilgili basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve internet medyasında “Kanal İstanbul’un Son Güzergahı” başlığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na atfen yapılan haberler ile haritaların yer aldığı kaydedildi. Açıklamada, Bakanlık olarak Kanal İstanbul’un güzergahı ile ilgili herhangi bir çalışmanın bulunmadığı bildirildi.

Güncel haberler


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler