HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Kandil'in son hali

PKK'nın İran kolu PEJAK üst düzey yetkililerinden bir sözcü, ABD'nin geçtiğimiz gün Türk savaş uçaklarının Kandil'de PKK kamplarına yaptığı saldırı öncesinde Türkiye'ye istihbarat sağlamasını cezalandırmak için, ABD'nin Türkiye ve Irak'ta bulunan hedeflerine intihar saldırısında buluncağı tehdidinde bulundu.

İŞTE SON OPERASYONUN ARDINDAN KANDİL

ABD'yi Türkiye'ye istihbarat sağlamakla suçlayan, Peritan Dersim kod adlı üst düzey Pejak kadın militanı, "ABD'ye karşı duruşumuzu değiştirdik ve artık onlara karşı safta yer alıyoruz." dedi.

İŞTE SON OPERASYONUN ARDINDAN KANDİL

"Belki günün birinde buna karşılık olarak, gerek Irak'ta gerekse de Turkiye'deki hedeflere intihar saldırıları düzenleyebiliriz. Hatta bu hedefler arasında Amerika'ya ait olanlarda bulunabilir." dedi.

Peritan Dersim, "Saldırılarda arkadaşları ölenler, ölen arkadaşlarının intikamını almak için intihar saldırılarına hazırlar" derken, bu şekilde düşünenlerin yine de örgütün kontrolü altında olduğunu belirtti. Peritan kişisel olarak kendisinin ise bu tür saldırılara karşı olduğunu söyledi.

İŞTE SON OPERASYONUN ARDINDAN KANDİL

"Türkiye bizi yok etmek istiyor, ama biz buna razı olmayacağız." diyen Peritan Dersim, saldırılar esnasında mağaralarda ve Kandil'e yakın dağlarda saklandıkları için sadece altı kayıp verdiklerini de açıkladı.

İŞTE SON OPERASYONUN ARDINDAN KANDİL

PKK ile aynı hedefler için mücadele ettiklerini ve her iki örgütünde Abdullah Öcalan'ın yolundan gittiklerini söyleyen sözcü, yine de kendi kararlarımızı kendimiz alıyoruz dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler