HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Meteoroloji'nin yaptığı 31 Mayıs Pazar hava durumu tahminleri

Meteoroloji, 31 Mayıs Pazar hava durumu tahminlerini yayınladı. Yapılan hava durumu tahminlerine göre bugün havanın İstanbul'da parçalı bulutlu, Ankara'da ise sağanak yağışlı olması bekleniyor.

İşte Meteoroloji'nin yaptığı 31 Mayıs Pazar hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 31 Mayıs Pazar hava durumu tahminini yayınladı. Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre bugün Marmara'da parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Diğer yandan hava sıcaklıklarının İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Yağışların İç Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Bugün denizlerde ise fırtına beklenmiyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Muğla'nın Dalaman ve Fethiye ilçesinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yozgat, Kayseri, Niğde ile Sivas'ın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batı, iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

31 MAYIS PAZAR HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İstanbul'da hava durumu: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimleri yer yer sisli 22 derece

Ankara'da hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18 derece

İzmir'de hava durumu: Parçalı bulutlu 25 derece

Adana'da hava durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Hava sıcaklığı ise 27 derece.

Bursa'da hava durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimleri yer yer puslu ve sisli. Hava sıcaklığı ise 23 derece

Antalya'da hava durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Hava sıcaklığı ise 24 derece.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara'da Hava Durumu: Genellikle parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Ege'de Hava Durumu: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla'nın Dalaman ve Fethiye ilçesinin kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz'de Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu'da Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, güney ve doğusu ile Ankara ve Çankırı çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yozgat, Kayseri ve Niğde ile Sivas'ın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz'de Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'da Hava Durumu: Parçalı, kuzey ve batısının yer yer çok bulutlu, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneydoğu kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu'da Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Karadeniz

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinden sonra batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi.

Ege

Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

Akdeniz

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra batı kıyıları yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz 'de doğu ve güneydoğudan, batısı sabah kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, öğlen güneydoğudan, batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü

Hava Durumu:Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), gece kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m Görüş: İyi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler