HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Nihat'ın ölüm anı

14 Ocak'ta Cizre’nin Yafes Mahallesi'nde kafasından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın vurulma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

14 Ocak'ta Cizre'de hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat'ın vurulma anının görüntüleri ortaya çıktı. O anları o sırada görev yapmakta olan zırhlı araç kamerası kaydetti.

Fox TV Ana Haber'de yayınlanan görüntülerde Şırnak'ın Cizre ilçesinde kafasından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın yere düşüş anları saniye saniye görülüyor.

BİR POLİS TUTUKLANDI

Nihat Kazanhan'ın hayatını kaybettiği olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir polis tutuklandı.
Cizre'de 14 Ocak'ta meydana gelen ve Nihat Kazanhan'ın ölümüne neden olan olayla ilgili yürütülen soruşturma sürüyor. Olaydan sonra görevlendirilen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin yürüttüğü soruşturma sonunda Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde görevli ve olay günü geçici görevle Cizre'ye gelen ekipte yer aldığı bildirilen H.B., olayın şüphelisi olarak adliye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan H.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Görgü tanıkları Kazanhan’ın polis tarafından vurulduğunu söylerken İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bugün herhangi bir polis müdahalesi, silahla ya da gazla olmamış. Buna rağmen bununla birlikte bu çocuğumuz orada vefat etmiş. Bununla ilgili ciddi bir soruşturma başlatacağız" demişti. Bşbakan Ahmet Davutoğlu ise Cizre'de yaşananlara ilişkin "Burada net olarak ifade etmek istiyorum; bunun, herhangi bir şekilde emniyet görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil. Orada ne fiili bir müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu" açıklamasında bulunmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler