HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Reina katliamcısının yakalandığı an

Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov’un, 17 gün sonra, Esenyurt'ta polis tarafından yakalandığı o anın görüntüsü ilk kez ortaya çıktı

İstanbul'da yılbaşı gecesi Reina'daki silahlı saldırıyı düzenleyen DEAŞ’lı terörist Abdulgadir Masharipov’un, 17 gün sonra, Esenyurt'ta polis tarafından yapılan operasyonla yakalandığı anın ilk fotoğrafına Habertürk TV ulaştı.

ABDULGADİR MASHARİPOV’A KÖPEK SALDIRMIŞ

Reina’da 39 kişiyi öldüren DEAŞ’lı terörist Abdulgadir Masharipov, yeni ortaya çıkan bir bilgiye göre katliamdan sonra kaçarken, Ulus’ta girdiği bahçede köpek saldırısına uğramış.

REİNA KATLİAMI SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME

Terörist Maşaripov'un olay günü kullandığı kalaşnikofun kriminal incelenmesi tamamlandı. Özelliklerinin ve seri numarasının belirtildiği kriminal rapor ile birlikte silah adli emanate alındı.

Öte yandan soruşturma kapsamında polisin 3 ayrı eve yaptığı baskınlarda ele geçirilen 190 bin dolar da İstanbul Adalet Sarayı'ndaki adli emanete teslim edildi.

SORGUSU DEVAM EDİYOR

Terörist Maşaripov ve diğer şüphelilerin Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor.

İSTANBUL'DA SEKİZ AY YAŞADI

Reina katliamcısı Abdulgadir Masharipov, Rusça, Türkçe, Arapça, Çince ve Özbekçe biliyor. Özbekler tarafından ‘Hoca’ olarak tanınıyor. Afganistan’da savaş eğitimi alan, Pakistan ve Suriye’de eylemlere katılan ‘Ebu Muhammed El Horasani’ kod adlı Masharipov, 2015 başından beri Türkiye’de. İran’dan geldiği tespit edilen Abdulgadir Masharipov’un ilk önce Konya’da, son 8 aydır da İstanbul’da yaşadığı belirlendi.

PATATES HAT

Masharipov’un ‘patates’ olarak tabir edilen kullanıp attığı telefon hatlarıyla daha çok Suriye ve Irak’ta bulunan DEAŞ’lı Türklerle konuştuğu saptandı. Masharipov için yapılan operasyonlarda 20’ye yakın DEAŞ hücresine ulaşıldı, 480 ev basıldı, 214 kişi gözaltına alındı. 52’sinin Masharipov’la, diğerlerinin DEAŞ’la irtibatlı olduğu belirlendi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler