HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte saldırganın kimliği

Başbakanlık binası önünde hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan şüphelinin kimliği belli oldu.

İşte saldırganın kimliği

Hürriyet'in haberine göre, Başbakanlık Binası önünde etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan şahıs hakkında detaylar ortaya çıktı.

Şahsın Kahramanmaraş doğumlu 52 yaşındaki Tuğrul B. olduğu ve uzun yıllardır Ankara'da yaşadığı öğrenildi.

Hamurdan biblolar yaparak geçimini sağladığı ortaya çıkan Tuğrul B.'nin sabah saatlerine ''Başbakanlık'ta bombalı eylem yapacağım'' diyerek kendisini ihbar ettiği belirtildi.

Bunun üzerine polis Ankara'daki bütün birimleri ve Başbakanlık yetkililerini uyardı. Başbakanlık önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Şüphelinin Vekaletler Caddesi'ne giriş yaptığı sırada da korumalar alarma geçti ve saldırgan gözaltına alındı.

Şahsın kredi kartı borcu yüzünden bunalıma girdiği ve Başbakan'la görüşmek için üzerine kablolar yerleştirdiği hamura bomba süsü verdiği iddia edildi.

TV PROGRAMLARINA ÇIKTI

Bu arada hamur sanatıyla uğraştığı öğrenilen Tuğrul B.'nin TRT başta olmak üzere pek çok kanalda programlara çıktığı öğrenildi.

Bu TV programlarının birinde Tuğrul B. Hamur sanatıyla ile ilgili şunları söylüyor:
“Babamın tuğla atölyesi vardı, çamurların içinde büyüdüm diyebilirim . Benim esas mesleğim kaynakçılık ama 1994 yılında geçirdiğim bir tren kazası nedeniyle bir ayağımı kullanamaz hale geldim. Kaynakçılık yağamayınca boş oturmamak için hamur işine başladım.”

BAKAN GÜLER: PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR
İçişleri Bakanı Muammer Güler, şüphelinin psikolojik sorunları olduğunu, üzerinde bomba bulunmadığını ve şüphelinin kendisini polise ihbar ettiğini söyledi.

KENDİSİNİ POLİSE İHBAR ETTİ
Alınan bilgilere göre, şüpheli 155 Polis hattını arıyor ve ''Başbakanlık'ta bombalı eylem yapacağım'' diyerek kendini ihbar etti. Bunun üzerine polis Ankara'daki bütün birimleri ve Başbakanlık yetkililerini uyardı. Başbakanlık önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Şüphelinin Vekaletler Caddesi'ne giriş yaptığı sırada da korumalar alarma geçti ve saldırgan gözaltına alındı.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler