HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Say’ı mahkum ettiren mühendis

Davayı açan Ali Emre Bukağılı, “Fazıl Say’ın hakaret içeren mesajlarını retweet edenler de yargılanmalı” dedi.

İşte Say’ı mahkum ettiren mühendis
Sanatçı Fazıl Say’ın Twitter mesajlarında dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle 10 ay hapse mahkum olduğu davayı açan inşaat mühendisi Ali Emre Bukağılı (46), “Suç unsurları oluştuğu için doğru bir karar. VAtan'ın haberine göre, Avrupa’da da dini değerlerin alenen aşağılanması suç. Toplumsal barışı bozucu nitelikte görüldüğü için tehlikeli suçlardan sayılıyor. Avrupa’nın eleştirileri yanlış bilgilendirmeden kaynaklanıyor. Mahkemeye bu yöndeki bir çok AİHM kararı sunduk” dedi.
**‘Hayyam bile olsa’**
Fazıl Say’ın paylaştığı şiirden değil hakaretten ceza aldığını belirten Bukağılı, “Küfür ve hakaretleri görülmediği gibi ifade özgürlüğünden bahsederek konuyu Hayyam’a ait olmayan dörtlüğe getiriyorlar.
Hayyam’ın bile olsa hakaret ve aşağılama içeren sözleri yaygınlaştırmak da suçtur. Şiir paylaştığı için mahkum olduğunu söyleyerek Türkiye’ye kötülüğü oluyor” diye konuştu. Dini değerlere hakareti içine sirdiremeyeceğini söyleyen Bukağılı, “Bunun mücadelesini yaparım. Gücüm yettiğince bunları hukuka intikal ettiriyorum. Bu hakaret cümlelerini bir çok kişiye ulaştıran kişiler de aynı suçu işlemiş olduğu için yargılanmalı” dedi.
[Güncel haberler](https://www.mynet.com/guncel-haberler)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler