HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşten çıkarılan kargo çalışanları eylem yaptı

İşten çıkarılan kargo çalışanları eylem yaptı

İZMİT, (DHA)- KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde sendika üyesi olmak istemeleri nedeniyle çalıştıkları kargo firmasının işten çıkardığı öne sürülen işçiler eylem yaptı. İşçiler, alacakları ödenmeden şubenin kapatılmasına tepki gösterdi.

Kartepe'de bulunan bir kargo firmasının işten çıkardığı işçiler, firmanın Kocaeli transfer merkezi önünde eylem yaptı. Sendika üyesi olmak istedikleri için işten çıkarıldıklarını iddia eden 6 işçiye DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ve kargo çalışanları destek verdi. Kargo çalışanları 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Direne Direne kazanacağız' diye slogan attı. Sendikaya üye olan kargo çalışanlarının işten atılarak şubelerinin kapatıldığını söyleyen Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, şöyle dedi:

"Kargo işçileri, sendikalı olup örgütlenmeye, haksızlıklara karşı mücadele etmeye devam ediyor. Ancak kölelik koşulları halen işçilere reva görülüyor. Arkadaşlarımız düşük ücretlerle iyi olmayan çalışma koşullarında çalışıyor. Tamamı sendikamıza üye olup çoğunluğu sağlayınca şirket yasa dışı lokavt uyguladı, şubeyi kapattı ve işçilere iş vermedi. Bu haksız, yasa tanımaz tavrı protesto ediyoruz. İşten atılan arkadaşlarımızın işe alınmasını istiyoruz."

İşten çıkarılan 6 kişiden biri olan kargo firmasının Kartepe Şube Müdürü Ahmet Kartal, "17 Kasım'da işten çıkarıldım. Çalışma dönemim boyunca da başarılı bir performans sergiledim. Ancak, görevime kötü niyetle son verildi. Şubedeki işçi ücretleri ve sosyal haklarının ödenmesini talep ettim. Ancak gece operasyonuyla kilitleri değiştirerek Kartepe şubesine girilip içi boşaltıldıktan sonra kapatıldı" diye konuştu.

Hacer Eray ise, "Kadın olarak ben gece yarılarına kadar çalıştım ama mesaimi alamadım. Sendikalı olduğumuz için kapının önüne koyulduk" dedi. Yapılan açıklamanın ardından işçiler dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler