HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstiklal Marşı hakkında şok iddia

Yalçın Küçük'ün son kitabı 'Çöküş'te bulunan iddilar çok tartışılacak cinsten..

İstiklal Marşı hakkında şok iddia
Ergenekon davası kapsamında gözaltına da alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün son kitabı "Çöküş" Mızrak Yayınevi'nden yayınlandı. Kitapta yer alan iddialar çok tartışılacak cinsten..
**İSTİKLAL MARŞI'NI MEHMET AKİF YAZMADI**
Küçük, son kitabında İstiklal marşını Mehmet Akif Ersoy'un yazmadığını iddia ediyor. Odatv'nin haberine göre; Tacettin Dergâhı’nda yazılan Marş’ın bir cemaat işi olduğunu belirten Küçük içinde “Türk” sözcüğünün geçmemesine işaret ederek, İstiklal Marşı’yla Koçgiri İsyanı arasında bağ kuruyor.
Küçük’e göre, Kurtuluş Savaşı sırasında meydana gelen Koçgiri İsyanı’nı barışçıl bir biçimde çözmek isteyen Ankara hükümeti, Marş’ı bir tür “Federasyon Misakı” olarak kullanmak istiyor.
**TÜRK ÖĞELERİ YOK**
Çöküş’teki Marş analizi bununla sınırlı kalmıyor; her kurtuluş marşının mücadeleci ve atılımcı olduğundan hareketle, “Korkma” ünlemiyle başlayan marşın milliciliği sorgulanıyor.
Ayrıca Çöküş’te, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un masaya yumruğunu vurduğu toplantıda anması yapılan Kazım Karabekir’in, İstiklal Marşı’na çok ciddi itirazları olduğunu, hatta alternatif bir marş yazdığı bilgisi yer alıyor. Marş’taki Türk öğesinin olmayışının yarattığı boşluğun, judaik-masonik-islamik ve yer yer kürdist öğeler tarafından doldurulduğunu iddia eden Küçük bunların ayrıntılı bir tahliline girişiyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler