HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsveçli turistten o habere yalanlama

Alanya'da tatil yapan İsveçli Diana Madach adlı turist, Aftonbladet gazetesinin, ilçede yaşanan olaylarla ilgili haberinde, kendisine ait olmayan ifadelere yer verdiğini öne sürdü.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) toplantı salonunda gazetecilere açıklama yapan 24 yaşındaki kadın, ilçede 4 gün önce yaşanan olayları cep telefonu aracılığıyla sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan paylaştığını söyledi.

Paylaştığı fotoğrafları gören gazete muhabirinin kendisine telefonla ulaştığını ve yaşananları anlattırdığını kaydeden Madach, şöyle konuştu:

"Olaylar restoranda yemek yediğimiz esnada oldu. O sırada restorandaki arkadaşlar centilmen bir şekilde bizi içeriye aldılar. 'Bekleyin' dediler. Olaylar bitinceye kadar, restoranda kalmamızı istediler. Polis müdahalesi ve olaylar oldu. Olay bitince de dışarı çıktık. Bu kadar. Ben de bunları anlattım, karşı tarafa."

Olaylar sırasında çevresinde yaralanan hiç kimseyi görmediğini dile getiren Madach, restorandaki görevlilerin kendisine yardımcı olduğunu anlattı. Personelin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirten Madach, "Buna rağmen gazete 'Bizleri restorana kilitlediler, çıkamadık, ne yapacağımız şaşırdık' gibi yazmışlar" dedi.

Alanya'yı çok sevdiğini ve 4 yıldır düzenli geldiğini ifade eden Madach, bundan sonra da buraya gelmeye devam edeceğini belirtti.

- Turist kadına ulaştı

ALTSO üyesi işadamı Tayland Gündeşlioğlu ise yaşanan olayların yurt dışındaki gazetelerce taraflı yansıtıldığını söyledi. İsveç gazetesinin açıklamasını gördükten sonra Alanya'da tatil yapan turiste ulaşmaya çalıştığını anlatan Gündeşlioğlu, şöyle konuştu: "Bu haberi görünce Alanya'daki bayana ulaştım. Önce mesaj yazdım ve bana ulaştı. Olay anında Barlar Sokağı'nda kendisi de varmış. Ufak tefek olaylar olunca korkmuşlar ve Facebook'ta bunu paylaşmışlar. İsveç gazetesi de olayı paylaşanları aramış. Bayan da 'Benim fotoğrafımı koymayın, ailem endişelenebilir' demiş. O da 'İyi şeyler de yazacağız' demiş. Çünkü olaylarda insanların kendisine nasıl yardımcı olunduğunu da anlatmış. Ben de okudum sadece kötü şeyleri yazmışlar. İsveç gazetesinin yaptığı yanlış. Alanya karşıtı propagandaya cevap vermek için işimi gücümü bıraktım ve bayana ulaşmaya çalıştım ve sonunda ulaştım. Kabul etmeyebilirdi. Bu insanlar burada mutlu iken yurt dışında medyanın bize verdiği zararları ve yalanlarını ortaya çıkarıyorsam ne mutlu bana."

ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay ise zamanla sağduyunun hakim olacağını düşündüğünü vurguladı. Tahriklere kapılmamak gerektiğini ifade eden Atalay, "Yabancı ülkelerde burada çok kötü şeyler varmış gibi yansıtılıyor. Burada bir turist arkadaşımız da Alanya sevdalısı ve bu onlara tokat gibi bir cevap oluyor. Her şey eskisi gibi olmalı ve kardeşçe yaşamalıyız" dedi.

Alanya'da 16 Ağustos'ta, PKK'nın terör saldırılarını kınamak amacıyla yürüyen gruptan birkaç kişi, HDP ilçe binasına Türk bayrağı asmıştı. HDP'lilerle grup arasında çıkan taşlı sopalı kavgaya polis müdahale etmiş, olaylarda 15 kişi hafif yaralanmıştı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler