HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IV. Uluslararası Katılımlı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Sempozyumu

Afyonkarahisar’da IV.

IV. Uluslararası Katılımlı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Sempozyumu

Afyonkarahisar’da IV. Uluslararası Katılımlı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Sempozyumu’nun açılışı gerçekleştirdi. Sempozyumun açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Afyonkarahisar için turizm anlamında önemli bir yere sahip oldu” diye konuştu.
Sempozyumun açılış programına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Şakir Şimşek ve davetliler katıldı.
Türkiye’nin değerli bilim insanlarını, araştırmacılarını, ilgili kurum ve kuruluşlarını, üniversitelerini, yerel yönetimlerini, meslek odalarını, özel sektör temsilcilerini, kısacası tüm sektör bileşenlerini bir araya getiren sempozyumun açılışında konuşan Vali Tutulmaz; “Termalin merkezi, mermerin başkenti olan ilimizde böylesine önemli bir sempozyumun yapılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu organizasyona ev sahipliği yapmanın da onurunu yaşadığımı belirtmek isterim. Çünkü ilimiz termalimiz ön plana çıkmadan önce sıradan illerden birisiydi. Ancak son yıllarda termalin özellikle turizm alanında kullanılmasıyla Afyonkarahisar bir marka şehir haline geldi. Bunda termalin çok önemli bir rolü var. Termal sadece eskiden olduğu gibi sağlık alanında kullanılmıyor. Termal, Afyonkarahisar için turizm anlamında önemli bir yere sahip oldu. Bunun sonucu olarak ilimizde modern ve kaliteli termal tesislere sahip olduk. Bu tesisler, diğer turizm alanlarına da öncülük etti. Artık termal tesislerimiz vasıtasıyla dünyanın turizm merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyoruz. Eğer bu tesisler olmasaydı, spor turizmi ve doğa turizmi gibi alanlarda da başarılarımız ve beklentilerimiz olmayacaktı. İşte bu açıdan termal suyumuzun çok yönlü katkıları var. Termal su ilimizin marka değerini artırıyor. Bu vesileyle IV. Uluslararası Katılımlı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Sempozyumunun ilimizde yapılması da ayrıca bir değer katıyor. Bu anlamda bu sempozyumun güzel bir etkinlik olmasını diliyorum. İnşallah bu sempozyumda tüm paydaşlar bir araya gelerek ülkemiz adına daha kalıcı, daha katma değeri fazla olacak hizmetlere vesile olunur“ dedi.
Konuşmaların akabinde sempozyuma destek ve katkıda bulunan kişi ve kurumlara plaket verildi.

IV. Uluslararası Katılımlı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Sempozyumu

IV. Uluslararası Katılımlı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Sempozyumu

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler