HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İYİ Parti'nin milletvekili adayı Mehmet Akalın'ın adaylığı YSK tarafından düşürüldü!

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı, Edirne 1. sıra milletvekili adayları Prof. Dr. Mehmet Akalın'ın adaylığının, Yüksek Seçim Kurulu'nca usulü nedenlerle düşürüldüğünü bildirdi. Parti tarafından yapılan açıklamada, "Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, konu ile ilgili gereken cevabı perşembe günü Uzunköprü Adalet Meydanı'nda verecektir." ifadeleri yer aldı.

İYİ Parti'nin milletvekili adayı Mehmet Akalın'ın adaylığı YSK tarafından düşürüldü!

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı, Edirne 1. sıra milletvekili adayları Prof. Dr. Mehmet Akalın'ın adaylığının, Yüksek Seçim Kurulu'nca usulü nedenlerle düşürüldüğünü bildirdi.

İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Akalın'ın adaylığının YSK tarafından düşürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"YSK TARAFINDAN SÖZDE USULÜ NEDENLERLE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR"

"Partimiz şimdiye kadar birçok engellemelere maruz bırakılmıştır. Seçime sokmamaya çalıştılar, seçmeni tehdit ettiler, başaramadılar. Şimdi de Meclis'e sokmamaya çalışıyorlar. İYİ Parti Edirne 1. sıra milletvekili adayımız Prof. Dr. Mehmet Akalın'ın milletvekili adaylığı, son dakika YSK tarafından sözde usulü nedenlerle düşürülmüştür.

"MERAL AKŞENER GEREKEN CEVABI PERŞEMBE GÜNÜ VERECEK"

Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, konu ile ilgili gereken cevabı perşembe günü Uzunköprü Adalet Meydanı'nda verecektir." (AA)

MEHMET AKALIN KİMDİR?

1962 yılında Uzunköprü/EDİRNE’ de doğdu. 1985 yılında İngiltere'de Bolton Üniversitesi Tekstil Bölümü'nden mezun oldu. 1987 yılında İngiltere de Salford Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini, 1991 yılında yine aynı Üniversitede Doktorasını tamamladı.

Lisansüstü eğitimi boyunca Bolton Üniversitesi'nde çalıştı. Daha sonra 1992 yılına kadar İngiltere'de üniversitede çalıştıktan sonra aynı yıl Marmara Üniversitesi'nde göreve başladı. 1994 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nde Yardımcı Doçent, 1995 yılında aynı Fakültede Doçent ve 2000 yılında da Profesör oldu. Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nde Profesör olarak çalıştı.

Üniversiteler Arası Kurul Doçentlik Jüri Belirleme Alt Komisyonu Üyeliği ve 2007-2010 döneminde Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı yapmıştır. Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini yaptı.

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, İTKİB Avrupa Birliği Destekli MTK Projesinde Danışmanlık ve İstanbul Tekstil ve Hazır Giyim İhracatçılar Birliğinde Danışmanlık görevi yapmıştı. Uluslararası ve ulusal alanda yayınlanmış birçok bilimsel çalışması vardır. Çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahiptir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler