HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzci kampında silah eğitimi

Gebze, Darıca ve Çayırova’daki izcilik kulübü üyesi 23 çocuğa silah eğitimi verildiği ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İzci kampında silah eğitimi

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan’ın soru önergesine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın verdiği yanıt, üç izci kampında silah eğitimi skandalını ortaya çıkardı.

Buna göre; Gebze’deki Cevher, Darıca’daki Eskihisar ve Çayırova’daki Pırlanta kamplarında 10-14 yaş grubundaki 23 çocuğa ateşli silah eğitimi verildi.
Çocuklara silah eğitimi verildiğini doğrulayan Bakan Suat Kılıç, "Eğitimi onaysız olarak gerçekleştiren izci liderlerinin görevlerine, kendi kulüp yöneticileri tarafından son verilmiştir” dedi.
Konuyla ilgili inceleme başlatıldığını ifade eden Kılıç, “Ayrıca bakanlığımızca Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’na olayın incelenmesi için gerekli talimat verilmiştir" diye konuştu.
Türkiye’deki izcilik eğitiminin diğer ülkelerdeki gibi yapıldığını vurgulayan Kılıç, şu ifadeleri kullandı: “İzcilik kamplarında avcılık, atıcılık, okçuluk, eskrim, cirit gibi branşların yanı sıra arama kurtarma, sivil savunma, ilkyardım, itfaiye, çevre koruma, trafik, telsiz, atma binme, dağ bisikleti, kano, dağcılık, badminton, yüzme, dalma, yelken, paraşüt ve müzik gibi alanlarda eğitimler verilmektedir.”


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler