HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de 6 gencin terör örgütüne katıldığı iddiası

İzmir'de, polise başvuran 4 aile, kendi çocuklarının ve mahallelerinden 2 gencin terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağ kadrosuna katılmak üzere götürüldüğünü iddia etti.

İzmir -Bayraklı ilçesi Onur Mahallesi'ndeki bir evde bir araya gelen aileler, çocuklarından uzun süredir haber alamadıklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Aileler, Onur Mahallesinde yaşayan Mehmet Urak haber alınamadığını ileri sürdü.

Adem Tekik'in babası Dursun Tekik, çocuğunun terör örgütü PKK tarafından kandırılıp götürüldüğüne inandığını ifade etti.

Çocuğunun en son Yamanlar'daki BDP binasında kahvaltı yaptığını belirlediklerini dile getiren Tekik, burada arkadaşlarına uyarak bir takım yasadışı faaliyetlere sürüklendiğini ileri sürdü.

Terör örgütünün bunu kulanarak çocuklarına "bak siz bu otobüsleri yaktınız, suça karıştınız. Şimdi devlet gelip sizi yakalayabilir, evlerinize gitmeyin" dediğini ve oğlunun da kimliğini, telefonunu dahi bırakarak gittiğini ve bir daha eve dönmediğini anlatan baba Tekik, "Çocuklarımız daha önceden de mahalleye 'uyuşturucuya karşıyız' diye bir çadır kurmak istemiş, eylem yapmışlardı ama bu çadırın kurulmasına güvenlik güçleri izin vermemişti. Bundan sonra da olaylar çıktı. Bunların amaçları gençleri kandırıp, örgüte katıp götürmek" diye konuştu.

-Üniversiteyi bırakıp kaçtı

Selçuk Üniversitesi Jeoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Selam Öztürk'ün ağabeyi Abdullah Öztürk ise 27 Ocak'ta evden ayrılan kardeşinin gittiğinden bir gün sonra telefonla kendilerini aradığını, "Ben iyiyim, merak etmeyin" diyerek kapattığını söyledi.

Telefon ettiği yeri araştırdıklarını ve aramanın Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden yapıldığının tespit edildiğini belirten Öztürk, kardeşine 20 gün sonra İzmir'in Kadifekale semtinde rastladıkları ancak onu eve dönmeye ikna edemediklerini, o günden sonra da bir daha haber alamadıklarını kaydetti.

Öztürk, mahallerinden 5-6 kişinin aynı şekilde gittiğini bildiklerine işaret ederek, "Teknoloji çok gelişti. Kardeşimizin yerinin tespit edilmesini ve geri getirilmesini istiyoruz. Şimdi okulunu da bıraktığını öğrendik. Onu bize bu kadar düşman edenin kim olduğu tespit edilsin. Kardeşimi gören duyan varsa bizimle temasa geçsin" şeklinde konuştu.

Kaybolduğu iddia edilen gençlerden Emrah Fırtına'nın annesi Atike Fırtına ise 2 ay önce askerden gelen oğlunun bir anda ortadan kaybolduğunu ve 1 aydır haber alamadıklarını bildirdi.

Bu arada, terör örgütünce kandırılarak götürüldükleri iddia edilen gençlerle ilgili emniyetin çalışma başlattığı öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler