HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir’de bir emniyet mensubu teslim oldu

İzmir merkezli 13 ilde paralel yapı iddialarına ilişkin düzenlenen yasa dışı dinleme operasyonunda, hakkında yakalama kararı çıkarılan İzmir eski İstihbarat Komiseri Ramazan Mert teslim oldu.

Sabaha karşı İzmir merkezli 13 ilde paralel yapı iddiaları kapsamında düzenlenen yasa dışı dinleme operasyonunda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılan 26 emniyetçi arasında yer alan İzmir eski İstihbarat Komiseri Ramazan Mert, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. Daha önce 19 Ağustos 2014 tarihinde düzenlenen operasyonda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve açığa alınan komiser Mert, vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Emniyete girişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Ramazan Mert, polise kumpas kurulduğunu iddia etti.

İzmir'deki süreçten Türk milletinin haberdar olmasını istediğini belirten Mert, şöyle konuştu: "Türk polisine kurulan kumpas, mahkemede, bağımsız Türk mahkemesinde bozulmuştur. Yalnız acem uşakları, emir erleri bu kumpasa devam etmeye çalışıyor. Buradan onlara şunu söylüyorum. Hiç kimseye baskı ve tehdit yapmayın. Bu baskı ve tehdidinizelbet ortaya çıkacaktır. Hiç kimseyi gizli tanık olmaya zorlamayın tehdit etmeyin birinci kumpasınız ortaya çıktığı gibi bu da ortaya çıkacaktır ve şunu söylüyorum. Bizim alnımız ak başımız dik. Ve şunu söylüyorum siz cezaevine girerken bu operasyonu yapanlar cezaevine girerken arkanızda hiç kimse olmayacak. Yapayalnız tek başına ölecek ve cezaevinde ömür boyu sürüneceksiniz. Bu planlarını ve tuzaklarını bozduğum için kumpaslarını bozup foyalarını ortaya çıkardığım için hiçbir suçum ve günahım olmamasına rağmen bu operasyona konu edilmekteyim. Şuna inanıyorum Türk milleti alim değildir ama ariftir. Arif insanda er geç gerçeği görür. Bizde Türk insanının gerçeği görüp bu insanlara hadlerini bildireceklerine inanıyoruz ve teşekkür ediyoruz.”

ALKIŞLAR ARASINDA EMNİYETE GİRDİ

İzmir eski İstihbarat Komiseri Ramazan Mert, ortada bir kumpas olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk kumpasta istihbarat şube müdürlüğünde çalışan personel baskı ve tehditle şubeye çağırılarak amirleri ve çalışan mesai arkadaşları aleyhinde iftira atmaya zorlandı. Ve ilk duruşmada toplantıya katılan ilk kişilerin itirafları ortaya çıktı. Aynı senaryonun senaryo diyorum çünkü bu basit ve adi bir senaryodur senaristleri de çok küçük insanlardır. Bu insanlar aynı senaryoyu yazmaya devam ediyor. Onlara yazıklar olsun diyorum. Allah'a şükür alnımız ak başımız dik. Sosyal medyada bazı söylentiler var bizde gelip buraya hesap vermeye değil, bu kişilere kurdukları kumpasların hesabını soracağız inşallah.”

Ramazan Mert, daha sonra vatandaşların alkışları arasında ve sırtına asılı Türk bayrağıyla emniyete giriş yaptı. Sabaha karşı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 kişi sorguya alındı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler