HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de kültür sanat

İZDSO ve Arkas Trio, 32. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Efes Antik Kenti'ndeki Celsus Kütüphanesi'nde konser verecek - İZDOB sezonu 9 Haziran'daki Gala Konser ile kapatacak

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) ve Arkas Trio, 32. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında konser verecek.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Tuncay Yılmaz (keman), Gustav Rivinius (çello) ve Emre Elivar'dan (piyano) oluşan Arkas Trio ile Efes Antik Kenti'ndeki Celsus Kütüphanesi'nde 10 Haziran akşamı sahne alacak.

Konserde, Beethoven'ın Piyano, keman, çello ve orkestra için Do Majör Konçertosu ve Şef Rengim Gökmen yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile hocası Adnan Saygun'un Birinci Senfonisi'ni seslendirecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi konseri izlemek isteyen sanatseverler için Sabancı Kültür Sarayı'ndan saat 18.00-18.30 arasında Efes Antik Kenti'ne ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.

- İZDOB sezonu kapatıyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), 2017-18 sezonunu 9 Haziran'da "Gala Konser" ile kapatacak.

Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'ndaki sezon sonu konserinde, dünyada en çok tercih edilen opera aryaları, düetleri, koral bölümleri, uvertürleri ile çeşitli operet ve müzikallerden bölümleri seslendirilecek.

Galada 250 kişiden oluşan İZDOB solistleri, orkestrası, korosu, balesi, çocuk korosu ve çocuk balesi de görev alacak.

Gala konseri konuk Rumen şef Vladimir Lungu yönetecek. Barış Meydan'ın sahnelemesi ile sunulacak olan konserin solistleri, sopranolar Nazlı Alptekin, Eylem Demirhan Duru, Derya Kırcalı Gürlük, mezzosoprano Ebru Kaptan, tenorlar Lorenzo Mok Arranz, Erdem Erdoğan, Aydın Uştuk, baritonlar Gökhan Koç ve Tamer Peker ile bas Teyfik Rodos olacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler