HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de metro istasyonundaki 'Müzisyen' adlı heykele saldırı

İzmir Metrosu'nun İzmirspor istasyonunda yer alan "Müzisyen" adlı mitolojik ahşap heykele saldırı düzenlendi. Saldırgan yakalandı.

İzmir'de metro istasyonundaki 'Müzisyen'  adlı heykele saldırı

AKP İzmir Gençlik Kolları üyeleri tarafından bir süredir müstehcen olduğu gerekçesiyle protesto edilen İzmir Metrosu'ndaki heykele balyozla saldırıldı.

Dünyaca tanınan Sanatçı Almacino Gonzales Andres'in “Müzisyen” isimli eseri parçalandı.

SALDIRGAN YAKALANDI

S.K. isimli şahıs akşam saatlerinde İzmirspor Metro İstasyonu'na giderekdevirdiği heykeli balyozla parçaladı. Güvenlik görevlileri tarafından yakalanan şahıs polise teslim edildi. Hasar gören eser, hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındı.

DÖRT YILDIR ORADA

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kent kültür ve sanat hayatına katkı etkinlikleri kapsamında başlattığı Uluslararası Heykel Çalıştayları, 2012 yılında “Akdeniz” konsepti ile yapılmış, çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı büyük ölçekli ahşap eserler üretmişti. Çalıştayda dereceye giren 12 eser, Kültürpark, İnciraltı ve Tarihi Havagazı Fabrikası başta olmak üzere kentin birçok yerinde aylarca sergilenerek beğeni gördü. Son olarak eserler İzmir Metrosu'nun çeşitli istasyonlarına yerleştirildi. 12 eserden biri olan ve İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan “Müzisyen” adlı mitolojik figür olan heykel; dört yılı aşkın zamandır İzmirspor İstasyonu’nda sergileniyordu. Heykelin önünde İzmirli sanatseverler için de eser hakkında açıklayıcı bilgi panosu yer alıyordu.

Fotoğraf: Sözcü

AKP’LİLER PROTESTO ETMİŞTİ

10 gün kadar önce İzmir Metrosu İstasyon çıkışında toplanan AKP Gençlik Kolları üyesi 10 kişilik grup, metrodaki heykelleri protesto etmişti. AKP’liler "Dikkat! Bu istasyonda sanat, 18 yaşından küçükler için olumsuz örnek teşkil edebilecek formlarda sergilenmektedir" yazılı pankartlar asmıştı. Grup adına basın açıklamasını yapan Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Selbi, “Çıplak erkek heykeli, vatandaşların ve çocukların dikkatini çekmiş, özellikle çocuk sahibi olan ailelerin cinsel uzvu teşhir edilerek sergilenen çıplak heykele karşı isyan etmesine neden olmuştur. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen İzmir Metro A.Ş tarafından metroya konulduğu bilinen bu heykel, toplumun genel algısına, örf ve adetimize, ahlaki duyarlılığımıza da aykırılık teşkil etmektedir. Bahse konu çıplak erkek heykelinin herhangi sanatsal bir değeri de bulunmamaktadır” ifadelerini kullanmıştı. (Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler