HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de, polisten can yeleği operesyonu

Ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçan Suriyeli'lerin, Avrupa'ya geçiş için adeta son durak olarak kullandıkları İzmir'de polis, sahte can yeleği operasyonu yaptı.

İzmir'de, polisten can yeleği operesyonu

İç karışıklıkların ve IŞİD'in katliamlarının başlamasıyla İzmir, adeta Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Suriyeli'lerin son duraktaki kaçış kapısına döndü. Deniz yoluyla Yunan adalarına geçmek isteyen Suriyeli'lerin en çok ihtiyaç duyduğu malzeme ise, can yelekleri oldu. Kentte özellikle Basmane semtinde, konfeksiyon mağazaları bile can yeleği satmaya başladı. Can yeleklerine olan aşırı talep, kısa sürede sahtelerinin de üretilip piyasaya sürülmesine neden oldu.

1387 CAN YELEĞİNE EL KONULDU

Bu durumu göz önünde bulunduran Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, can yeleği satan ve üreten işyerlerine yönelik operasyon düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği genel müdürlüğü görevlilerinin de bulunduğu operasyonda Basmane, Kemeraltı ve Hisarönü semtlerindeki yerlere baskın yapıldı. Buralardaki işyerlerinde gerçekleştirilen kontrollerde, standart dışı olduğu saptanan bin 387 can yeleğine el konuldu. Menşei belli olmayan ve standart dışı can yeleklerini sattıkları gerekçesiyle 11 kişi gözaltına alındı. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca haklarında işlem yapılan 11 kişi, sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler