HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de taksi ücretleri zamlandı

Yarın uygulanacak yeni zam oranı ile İzmir'de taksimetre açılış ücreti 2,5 liradan 3 liraya, kilometre başına 2,25 liradan 2,45 liraya yükseldi.

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın uygulanacak yeni zam oranı ile İzmir'de taksimetre açılış ücretinin 2,5 liradan 3 liraya, kilometre başına 2,25 liradan 2,45 liraya yükseleceğini bildirdi.

İzmir'de 19 aydan bu yana taksi ücretlerine zam yapılmadığını ve düzenlemenin mecburiyetten kaynaklandığını belirten Anık, "Dün motorine yine 8 kuruşluk zam yapıldı. Daha önceki zamları da düşündüğümüz zaman ister istemez bizim de giderlerimiz yükseliyor. Araçların kasko ve sigorta giderlerinde çok yoğun bir artış var. Bunların hepsi üst üste bindiği zaman maliyet artışları yaşanıyor" dedi.

Zammın başka bir nedeninin de taksimetre ile ilgili yönetmelik değişikliği olduğunu aktaran Anık, bu konuda daha önce Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Gaziantep ve Konya gibi büyükşehirlerde de fiyat ayarlaması yapıldığını kaydetti.Yeni tarifeye göre, İzmir'de taksiyle 10 kilometre yol giden bir müşterinin 2,5 lira fark ödeyeceğini dile getiren Anık, "Yani eskiden 10 kilometrede 10 lira ödüyorsanız yeni fiyat ile 12,5 lira ödeyeceksiniz" diye konuştu. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler