HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de yasadışı dinleme operasyonu

'Yasa dışı dinleme' iddialarına ilişkin İzmir merkezli başlatılan operasyonda, 27 polis gözaltında. Operasyonla ilgili hem savcılık hem de gözaltına alınan iki kişinin avukatından açıklama geldi.

İzmir merkezli 13 ilde yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan polislerden birinin avukatı Ali Aksoy, gözaltı kararlarının casusluk davasıyla ilgili olmadığını ve İzmir'de yürütülen İran ajanları ve El Kaide'ye yönelik bir operasyon nedeniyle yapıldığını ileri sürdü.

Emniyetteki paralel yapı kapsamında sabah eşzamanlı operasyonlar sonrasında gözaltına alınan emniyet personelinin İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka'da bulunan hizmet binasına getirilme işlemleri sürüyor. Gözaltına alınan bir polisin daha emniyete getirilmesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan emniyet mensubunun avukatı Ali Aksoy, MİT Başkanı ve İstihbarat Daire Başkanı'nın imzasıyla yürütülen dosya ile ilgili gözaltıların olduğunu belirterek, "Şu an yürütülen operasyonda El Kaide ve İran ajanlarıyla ilgili usulsüz dinleme yaptınız mı, sorgusu yapılıyor” dedi.

"VAZİFELİ PERSONELE OPERASYON YAPILIYOR”

Yürütülen soruşturma ile ilgili bilgi veren Aksoy, şöyle konuştu: "İran ajanlarına yönelik operasyonu takip eden personel gözaltına alınıyor. Trajikomik bir durum varşu an hâla görevde olan arkadaşlardan gözaltına alınanlar var. Daha trajikomik olanı mevcut istihbarat müdürünün kendi imzasıyla yaptığı bir operasyonda kendisi değil de alttaki bir personeli içeri almış durumdalar. Daha da komiği iki gün önce şu an bizim müvekkilimiz bu operasyonu yürüten savcıya bizzat yürütmekte olduğu El-Kaide dosyası ile ilgili rapor vermiş. Yani siz savcı olarak birkaç gün önce El Kaide dosyasında bilgi veren bir şahsa bugün operasyon yapıyorsun ve vazifeli bir personele yapıyorsunuz. Vazifeli bir personele bu operasyonun yapılması olayın tamamen kurgu olduğunu gösteriyor.”

"OPERASYON BİLGİSİ GAZETELERE SIZDIRILDI”

Operasyon bilgisinin hükümete yakın bazı gazetelerde daha önce yayınlandığını ifade eden Ali Aksoy, şunları söyledi: "Dinleme ile ilgili hiçbir bilginin dışarı sızdırılmaması lazım, bu suçtur. Bu belgeleri dışarı sızdıracak iki isim var. Bu isimleri iyi öğrenin. Birincisi Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İzmir İstihbarat Şube Müdürüdür. Bu ikisi bilgileri vererek, gazetelerde yayınlattı. Şimdi ardından ‘usulsüz dinleme yapmışsınız' diyerek operasyon yapılıyor. Operasyonun özü budur. Bunlara ‘Siz avcısınız, bize adam getirin' diyorlar. Ve şu an adam arıyorlar. Ama nasıl yapacaklar bilmiyorum. İmzası olan müdür görev başında, mevcut çalışan personel gözaltında. Basına da ‘İstihbaratla ilgili hususi dinleme bulduk'algısı verilmeye çalışılıyor. Yapılan böyle bir şey yok. Suçlarla alakalı suçlu arıyorlar. Bu suça uyacak insan arıyorlar. Bu insanların suçlu olması mümkün değil, sadece mağdur ediliyorlar.”

50 civarındaki kişinin de şikayetçi olduğu söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Aksoy, bazı şikayetçi olmaya zorlanan polis memurları olduğunu öne sürdü.

Gözaltı işlemlerinin devam edeceğini ileri süren Aksoy, henüz suç duyurusunda bulunmadıklarını ancak salınma talebini ileteceklerini ifade etti. Yapılan son gözaltılarla birlikte İzmir'de gözaltı sayısı 27'ye çıktı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler