HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'deki çığ

Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ beldesinin Dikdere mevkisinde yürüyüş yaptıkları sırada düşen çığdan kurtulan 3 üniversite öğrencisi sağlık kontrolünden geçirildi.

İZMİR (A.A)Bozdağ'ın batı yakasında bulunan Dikdere mevkisinde saat 14.45 civarında meydana gelen çığdan kendi imkanlarıyla kurtulan Ege Üniversitesi öğrencileri Ayhan Yelgün (23), Ekin Ozan Kumru (24), Gökçehan Aslan (20) Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği tarafından Bozdağ belde merkezine getirildi.

Bilgisayar Öğretmenliği öğrencisi Ayhan Yelgün, Amerikan Dili ve Edebiyatı öğrencisi Ekin Ozan Kumru, Astronomi bölümü öğrencisi Gökçehan Aslan sağlık kontrolünden geçirildi.

Alpinist Dağcılık Kulübü üyesi öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

Kayıp kişinin de 35 yaşlarındaki memur Erdem Tapul olduğu öğrenildi.

-Kurtulan öğrencinin açıklaması-

Bozdağ'daki belde kahvesinde sobanın yanında bir süre ısındıktan sonra gazetecilere açıklama yapan üniversite öğrencisi Ayhan Yelgün, sabah saatlerinde 4 kişi yola çıktıklarını anlattı.

Aynı grupta yer alan ve arama çalışmaları süren 4. kişinin deneyimli bir dağcı olduğunu söyleyen Yelgün, şöyle konuştu:

"Sabah çıktığımız Bozdağ'dan geri dönüyorduk. Şu an kayıp olan arkadaşımız daha tecrübeli olduğu için önümüzden gidiyordu. Yaklaşık 1,5 metre önümüzden giderken bir kar kütlesi koptu. Duracağını düşündük ama devamı da geldi. Arkadaşımızı alarak sürükledi. Biz çığın altında kalmadık. Sonra durumu güvenlik güçlerine haber verdik. Arkadaşımız çok tecrübeli bir dağcı. Tecrübesine güveniyoruz ve hala yaşadığını düşünüyoruz. Çığ altında olmayabilir. Belki çantasını atıp bir kayanın altında durabilir."

Arama çalışmaları kapsamında cep telefonu sinyalinden faydalanıldığını söyleyen Yelgün, yakınlarının kayıp kişiyi cep telefonundan aramamasını da istedi.

Üniversite öğrencileri, bir süre ısındıktan sonra geceyi geçirmek üzere Bozdağ Kayak Tesisleri'ne götürüldü.

Çığdan kurtulan öğrencilerin yarın Erdem Tapul'u arama çalışmalarına katılabileceği öğrenildi.

-Arama çalışmaları-

Öte yandan Tapul'u arama çalışmalarının 15 kişilik Sivil Savunma ekibi, Zirve ve Doruk dağcılık kulüplerinin 12 üyesi ve 3 ferdi dağcı tarafından sürdüğü bildirildi.

Alan tarama çalışması yapıldığı ve çığ riski bulunduğu için çalışmanın yavaş sürdüğü öğrenildi.

Zirve Dağcılık Kulübü Başkanı Orhan Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıp kişinin lisanslı dağcı olduğunu, kendini korumaya alabileceğini belirtti.

Kayıp kişinin cep telefonu sinyalinden nokta tespitine çalışıldığı belirtildi.

Muhabir: Dilek Özdemir / Emre Umurbilir / Efsun Yılmaz

Yayıncı: İbrahim Uyar

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler