HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmit'te 7 kişilik gruptan 'hilafet' çağrısı

İzmit'te 'İnsan Hakları Savunucuları Derneği' adı altında zaman zaman protesto gösterileri yapan küçük bir grup, 3 Mart 1924'te hilafetin kaldırılışının 91'inci yıl dönümü nedeniyle eylem yaptı.

İzmit'te 7 kişilik gruptan 'hilafet' çağrısı

İZMİT (Kocaeli), (DHA) -Grup Sabri Parkı'nda toplanan ve kendilerine 'İnsan Hakları Savunucuları Derneği' adını veren grubun üyesi 3'ü kadın 7 kişi, hilafetin kaldırılışının 91'inci yıl dönümü gerekçesiyle gösteri yaptı.İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı olduğunu söyleyen Ali Akbaş ve yanındakiler 'Hilafetin kalkması bir İngiliz projesi', 'Başkanlık yerine Hilafeti konuşsak' yazılı pankartlar taşıdı.

Ali Akbaş yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet ve demokrasi olduğu iddia edilen bir ülkede, bir ümmeti başsız bırakmak gibi çok önemli bir karar, halka götürülüp referandum yapılmadan, İngilizlerin direktifiyle verilmiştir. Türkiye 91 sene önce faaliyetleri durdurulan hilafet makamını yeniden hayata geçirip, İslam ülkelerinin ortaklaşa hareket etmesini sağlamalıdır. Halk sandığa giderek, Türkiye'ye başkanlık edecek insanı değil, İslam ümmetine başkanlık edecek halifeyi seçmelidir" dedi.

Polisin uzaktan izleyip müdahale etmediği gösteriye katılan grup daha sonra dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler