HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Jandarma, ASELSAN delillerini kararttı

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporundan çarpıcı ayrıntılar çıktı. Bir mühendisin ölüme gittiği görüntüleri jandarma almış, ama o da sır olmuş.

Jandarma, ASELSAN delillerini kararttı

Kamuoyunda Aselsan intiharları olarak bilinen ölümlerle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı raporda çarpıcı bulgular ortaya çıktı.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, mühendislerden Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken, Burhanettin Volkan ve Zafer Oluk'un şüpheli ölümlerini araştıran müfettişler bazı mühendislerle ilgili intihar ihtimalinin yanı sıra cinayet şüphesine de dikkat çekti. Ünsem Ünal'ın ölü bulunduğu yere giderken gösteren kamera kayıtları ile Başbilen'e ait olduğu iddia edilen intihar mektubunun yer aldığı flaş bellek kayıp.

Delillerin olay yeri soruşturmasını yapan Jandarma'ya teslim edildikten sonra kaybolduğuna dikkat çekilen raporda her iki mühendis için de “olay yerine giderken beraberinde başka birinin olup olmadığı ve olay sırasında yalnız olup olmadığı belirlenemediğinden öldürülmüş olma ihtimalinin gözden uzak tutulmamasının uygun olacağı düşünülmektedir” ifadesi kullanıldı. Ünsem Ünal'a ait kamera kayıtlarının kayboluşu raporunda, “Eymir Gölünde ölü olarak bulunan Ünsem Ünal'ın 06 AE 3712 plakalı aracıyla giriş yaptığı Gölbaşı giriş kapısı güvenlik kamerası kayıtlarının ODTÜ Jandarma Karakol Komutanlığına CD'de teslim edildiği ve kopyasının alınmadığı anlaşılmış, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının 20/12/2012 tarihli cevabı yazısında ilgili dosyanın incelenmesinde söz konusu CD'ye rastlanmadığı, Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın 24/12/2012 tarihli cevabında Eymir Gölü Gölbaşı giriş kapısı güvenlik kamera kayıtlarına ait CD'nin kayıtlarında ve arşivde olmadığı bildirilmiştir” sözleriyle anlatılıyor. Raporda yer verilen bir diğer önemli bulgu da Hüseyin Başbilen'le igili. Başbilen'in vefatının ardından “Elveda” başlıklı bir yazı bulunmuştu.

Yazıcıdan çıktısı alınan söz konusu mektubun Başbilen'e ait flaş bellekte kayıtlı olduğu iddia edilmişti. Soruşturma evrakına göre; ASELSAN yetkilileri mektubun yer aldığı flaş belleği ilk soruşturmayı yürüten jandarma görevlilerine teslim ettiklerini belirtti. Ancak bu bilgi her nasılsa ilk tutanağa yazılmamış. Olay yeri incelemesini yapan Astsubay Başçavuş Şükrü Karakuş ifadesinde flaş diski Altındağ İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Şakir'e teslim ettiğini iddia etti. Şakir ise ifadesinde flaş diski almadığını öne sürdü. Bu önemli delil de tıpkı Ünsem Ünal'ın görüntüleri gibi kayıp. Boğazı ve bilekleri kesilmiş halde bulunan Hüseyin Başbilen'in arabasında bulunda maket bıçağının üzerinde herhangi bir kan dokusuna rastlanmadığı da belirlendi.

Şüpheli şekilde ölen bir diğer ASELSAN mühendisi Evrim Yançeken'in intiharına gerekçe olarak yüksek lisans tezini hazırlarken karşılaştığı sıkıntılar gösterilmişti. Raporda tez hocasının Yançeken'in tezi bitirmesine engel bir durumun olmadığına yönelik sözlerine yer veriliyor. Raporda, mühendislerin zihin kontrolü sonucu hayatına son vermiş olabileceği iddiasına da dikkat çekildi.

Tüm haberler

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler