HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Jandarmadan anlamlı yardım

SAMSUN (İHA) - Demirören Gaz Grubu Likidgaz Koordinatörlüğü Samsun Bölge Müdürü Nezih Yaltır tarafından İl Jandarma Komutanlığı'na bağışlanan 11 tekerlekli sandalye, köylerde ikamet etmekte olan yardıma muhtaç ailelerin bedensel özürlü çocuklarına dağıtıldı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ufuk Tuncer, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından başlatılan bedelsel özürlü kişilere yardım kampanyasını devam ettiklerini belirterek, Jandarma Genel Komutanlığı'nın tarafından bedelsel engelli vatandaşların motivasyonlarını arttırmak, onların bilgi ve deneyimlerinden faydalanarak üretime katkıda bulunmak amacıyla tüm yurt çapında yardım kampanyası başlatıldığını söyledi.

Ufuk Tuncer, bu bağlamda Samsun İl Jandarma Komutanlığı olarak Demirören Gaz Grubu Likidgaz Koordinatörlüğü Bölge Müdürü Nezih Yaltır'ın bağışladığı 11 adet tekerlekli sandalyeyi, köylerde yaşayan yardıma muhtaç ailelerin bedensel engelli çocuklarına ulaştırma görevini yerine getirmenin mutluğu içerisinde olduklarını ifade etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Uçar, jandarmanın bedelsel engelli ve özürlü vatandaşlara büyük katkıları olduğu ifade ederek, bu anlamlı yardımdan dolayı teşekkürlerini sundu.

"8 MİLYON İNSAN BEDENSEL ÖZÜRLÜ" Vali Yardımcısı Asım Hacımustafaoğlu da, Türkiye'de nüfusun yüzde 12'sinin yani 8 milyon insanın bedensel özürlü ya da sakat durumda olduğunu hatırlatarak, bu sayının günden güne artmakta olduğunu kaydetti. Hacımustafaoğlu, "Avrupa Birliği, önümüzdeki yeni yılı dünya özürlüler yılı olarak ilan etmiş durumdadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Teşkilatı bu konuya çok önem vermiştir. Hem kendi bünyesindeki çalışmalarla hem de dış destek ve katkıları bir araya getirerek, özürlü vatandaşlara büyük katkıları oldu. Emeği geçen tüm jandarma personeline teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, bedensel engelli çocuklara Vali Yardımcısı Asım Hacımustafaoğlu ve İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Ufuk Tuncer tarafından tekerli sandalyeler dağıtıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler