HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Jandarma'nın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut

Şenoba’dan birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde yüksek rütbeli personellerin bulunduğu AS 532 Cougar tipi helikopter Irak sınırında bulunan Uludere ilçesine bağlı Şenoba mevkiinde düştü. Düşen helikopterin içinde ilk kadın jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut da vardı. Yarbay Yakut, FETÖ kumpasıyla görevinden uzaklaştırılıp hukuk mücadelesiyle üniformasına geri dönmüştü.

Şırnak'ta Cougar tipi askeri helikopter, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Düşen helikopterde 13 askerimiz şehit oldu. Şehit olanlar arasında Jandarma'nın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut da vardı.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopter kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü.

ACILI ANNE, KIZI YARBAY SONGÜL YAKUT'UN ŞEHADETİNE İNANAMADI

Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan Jandarma'nın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut'un acı haberi memleketinde annesine iletildi. Gece yarısı kızının şehit olduğu haberi ile yıkılan yaşlı anne habere inanmak istemedi.

KIZININ ŞEHİT OLDUĞUNA İNANAMADI

Küçük yaşta babasını kaybeden Şehit Yarbay Yakut'un Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesinde yalnız yaşayan annesi Sebahat Yakut'a acı haber ilçe kaymakamı Serdar Demirhan tarafından iletildi.

Gece yarısı kızının şehit haberini öğrenen anne Sebahat Yakut, gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekiplerinin de müdahalede bulunduğu acılı anne kızının şehit olduğunu bir türlü kabullenemedi.

MAHALLELİ YAKUT'UN EVİNE AKIN ETTİ

Anne Sebahat Yakut güçlükle sakinleştirilirken jandarma tarafında da eve Türk Bayrağı asıldı. Şehit haberinin ardından mahalle sakinleri de Yakut'un evine akın etti.

FETÖ KUMPASI MAĞDURU

Düşen helikopterde Tümgeneral Aydoğan Aydın ve 2'si Albay olmak üzere 13 askerimiz şehit oldu.

Şehit olan askerlerimizden biri de Jandarma'nın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut'tu.

Şehit Yarbay FETÖ kumpasıyla mesleğine veda etmek zorunda kalmış, ancak daha sonra hakkını arayarak görevine geri dönmüştü.

AİLEYE ACI HABER VERİLDİ

Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma'nın ilk kadın komutanı olan Yarbay Songül Yakut'un(41) acı haberi memleketinde annesine iletildi. Gece yarısı kızının şehit olduğu haberi ile yıkılan yaşlı anne habere inanmak istemedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesinden havalandıktan bir süre sonra düşen Cougar tipi askeri helikopterde şehit olan 13 askerden biri olan Jandarmanın ilk kadın komutanı olan Yarbay Songül Yakut'un acı haberi memleketi Malatya'ya ulaştı.

Küçük yaşta babasını kaybeden Şehit Yarbay Yakut'un Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesinde yalnız yaşayan annesi Sebahat Yakut'a acı haber ilçe kaymakamı Serdar Demirhan tarafından iletildi. Gece yarısı kızının şehit haberini öğrenen anne Sebahat Yakut, gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekiplerinin de müdahalede bulunduğu acılı anne kızının şehit olduğunu bir türlü kabullenemedi.

Anne Sebahat Yakut güçlükle sakinleştirilirken jandarma tarafında da eve Türk Bayrağı asıldı. Şehit haberinin ardından mahalle sakinleri de Yakut'un evine akın etti.

GEÇEN YIL ANNESİNE EV ALMIŞ

5 kardeşten en küçüğü olan ve bekar olduğu öğrenilen Şehit Yarbay Songül Yakut'un geçen yıl annesine Ören Mahallesinde ev aldığı ve bugünde telefonla annesi ile görüştüğü öğrenildi. Bahçe işleri ile uğraşmayı seven Şehit Yarbayın izinlerinde Ören'e geldiği ve kayısı işinde zaman geçirdiğini de ifade edildi.

Şehit Yarbay Yakut'un cenazesinin Şırnak'ta yapılacak olan törenin ardından memleketi Malatya'da toprağa verileceği öğrenildi. (DHA / İHA)

5 kardeşten en küçüğü olan ve bekar olduğu öğrenilen Şehit Yarbay Songül Yakut'un geçen yıl annesine ÖrenMahallesinde ev aldığı ve bugünde telefonla annesi ile görüştüğü öğrenildi. Bahçe işleri ile uğraşmayı seven Şehit Yarbayın izinlerinde Ören'e geldiği ve kayısı işinde zaman geçirdiğini de ifade edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler