HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Japon gazeteci Urfa'da kazada öldü

Japon kadın gazeteci Kazumi Takaya, Akçakale'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

Japon gazeteci Urfa'da kazada öldü

Şanlıurfa Akçakale karayolunun 7'nci kilometresinde Japon kadın gazeteci Kazumi Takaya'nın içinde bulunduğu araç Eski Havaalanı yakınlarında önünde ilerleyen İbrahim Halil Şikak’ın kullandığı kamyona arkadan çarptı.

GAZETECİ KAZUMİ TAKAYA'NIN SON GÖRÜNTÜLERİ

Kazada kimliği belirlenemeyen sürücü hayatını kaybederken Japon gazeteci Kazumi Takaya’da kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

PRESS TV MUHABİRİ KAZADA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yine Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Press TV muhabiri Serana Shim geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmişti.

Japon gazetecilerin Akçakale Sınır Kapısı'nda bekleyişi sürüyor

IŞİD'in kaçırdığı Japon gazeteci için istenen fidye ve takas teklifinin kabul edildiği haberleri üzerine Akçakale Sınır Kapısı'na gelen Japon gazetecilerin bekleyişi sürüyor.

Suriye'de kaçırılan Japon gazeteci Kenji Goto Jogo'nun teslim edilmesi için IŞİD'in istediği fidye ve takas tekliflerinin kabul edildiği haberleri üzerine Japon gazeteciler, Akçakale Sınır Kapısı'na akın etmişti. Akçakaleli vatandaşlar, gelişmeleri Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden takip eden Japon gazetecilere yoğun ilgi gösteriyor.

İlçe halkı Türkçe bilen Japonlarla sohbet ederken, olayı fırsata çeviren çocuklar ise başta Japonlar olmak üzere yerli ve yabancı gazetecilere su satmak için adeta yarışıyor. Bazı Japonların Türkçe bilmemesi nedeniyle iletişim kurmakta zorlandıklarını anlatan çocuklar, işlerin pek iyi olmadığını söyledi.

Bölgede Japon gazetecilerin yanı sıra, çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu da gelişmeleri canlı yayın araçları ile takip ediyor. (DHA-İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler